Hlavní obsah

Za 7000 let Egypťany nikdo neponížil tak jako Lionel Messi

Snad všude na světě, vyjma toho arabského, by byli za takový dar rádi. Dostat kopačky přímo od slavného Lionela Messiho je snem mnoha začínajících fotbalistů i "pouhých" fanoušků. Jenže v Egyptě vyvolal charitativní dar kapitána argentinské reprezentace pobouření.

Foto: Luis Hidalgo, ČTK/AP

Lionel Messi není v současné době miláčkem egyptských fanoušků.

Článek

Věnovat boty v arabském světě se považuje za velkou urážku, jelikož jsou „nečisté". Přestože akce měla dobročinný úmysl, Messiho gesto se setkalo v devadesátimiliónovém státě s velkým hněvem a opovržením. Osmadvacetiletý hráč předal své kopačky moderátorce v televizním studiu.

Mona El-Sharkawyová sice zachovala nadhled a celou situaci přešla s noblesou, na sociálních sítích však sklidila řadu nadávek. Ona, i velký Messi. Servítky si přitom vůbec nebral poslanec Saíd Hasasin.

Během svého vystoupení v televizi si zul svoji botu a argentinskou modlu ostře kritizoval. „Čí boty chceš prodat? Kolik asi myslíš, že za ně dostaneš?" pokládal Messimu řečnické otázky. „Nech si své boty, anebo je prodej do Izraele... My Egypťané máme svou hrdost. Za posledních 7000 let jsme nebyli nikdy tak poníženi," řekl politik.

Reklama

Související témata: