Hlavní obsah

Berbr mně do práce mluvit nebude, hlásil okamžitě nový šéf komise rozhodčích

Jedno avizoval nový, byť jen dočasný šéf komise fotbalových rozhodčích okamžitě. „Nenechám si do své práce mluvit. S komisí rozhodčích byl neustále spojován partner mé předchůdkyně Dagmar Damkové, soustavně se v médiích naznačovalo, jak ji Berbr ovládá, ale to všechno byly novinářské spekulace. Já s ním navíc nemám takový vztah, který by měl mít na komisi vliv,“ hlásil Miroslav Tulinger, když byl v dnešním popoledni oficiálně inaugurován coby šéf sudích. Pochopitelně jen do konce probíhající sezóny.

Foto: Profimedia.cz

Miroslav Tulinger a Dagmar Damková.

Článek

Náhlá abdikace Damkové a rošáda v předsednickém křesle Tulingra trochu zaskočila.

„Došlo k ní při schůzce Damkové s předsedou Peltou. Na ní oznámila, že je velmi vytížená pracovními povinnostmi v UEFA i třeba na ženském turnaji na rychle se blížící olympiádě v Riu a chce tudíž v čele komise českých rozhodčích skončit," potvrzoval generální sekretář Rudolf Řepka.

Spekulace, že by snad na abdikaci Damkové mohla mít vliv stvrzená samostatnost ligy, která byla posvěcena minulý týden, však odmítl jak on, tak i Tulinger.

„Nevidím v tom souvislost," tvrdil Řepka, s nímž byl nový šéf komise rozhodčích zajedno. Tulinger dokonce přidal, že v osamostatnění první a druhé ligy žádný problém nevidí.

„Samostatnost si řeší kluby, komise zůstává nezávislá pod křídly asociace. A je dobře, že kluby do ní budou delegovat svého člena. Alespoň uvidí, jak se se sudími a delegáty pracuje, co se řeší, jaká je naše činnost."

Tulinger nezastíral, že od Damkové jisté signály o jejím předčasném konci měl, přesto ho překvapilo, že abdikaci oznámila právě dnes.

„Pracoval jsem v komisi intenzivně po celou dobu, takže inauguraci do předsednického  beru jen jako krůček o stupínek výš. Obavy nemám, protože jinak bych nemohl dělat od osmnácti let rozhodčího, zodpovědnost za rozhodčí a delegáty však samozřejmě cítím. Budu proto kontinuálně pokračovat v práci, kterou naše komise odváděla dosud," přiznával Tulinger.

Na něm už bude, aby od 24. ligového kola nasazoval na jednotlivé zápasy rozhodčí. Pochopitelně i na ostře sledovaný duel mezi Spartou a Plzní, k němuž dojde za tři týdny.

„Jméno rozhodčího zatím v hlavě nenosím, ale bude ho soudcovat ten, který na něj bude mít a jenž zvládne tlak s tímto střetnutím spojený," hlásil Tulinger, který nevyloučil, že by mohl třeba povolat i sudího ze zahraničí.

„Nebudu spekulovat, možné je všechno," pravil lakonicky.

Reklama

Související témata: