Hlavní obsah

Ibrahimovic dopoval, nařkl hvězdu atletický kouč. Udělal jsi obrovskou chybu, hrozí trenérovi agent

Karlstad

Aktuální dopingové skandály v ruském sportu nabývají až bizarních rozměrů, ale humbuk kolem nedovolených prostředků zahýbal i Švédskem, kde je z jejich dřívějšího užívání podezříván i hvězdný fotbalista Zlatan Ibrahimovic. Podezření vyřkl bývalý úspěšný šéftrenér švédské atletické reprezentace Ulf Karlsson, jenž však nejspíš bude muset svá tvrzení obhájit u soudu.

Foto: John Sibley, Reuters

Útočník PSG Zlatan Ibrahimovic se raduje z gólu proti Manchesteru City ve čtvrtfinále Ligy mistrů.

Článek

„Zlatan přibral za šest měsíců v Juventusu deset kilo. Myslím, že byl nadopovaný. Jinak to za tak krátký čas není možné. Albin Ekdal přibral ve stejném klubu osm kilo. Tahle dopingová kultura v týmu tehdy zkrátka vzkvétala. Jejich doktor dostal trest na 22 měsíců," upozorňoval Karlsson na semináři v Karlstadu.

Takto třaskavá slova na jednu z největších hvězd současného fotbalu však nemohla zůstat bez odezvy. Hráčův agent Mino Raiola řekl švédskému listu Expressen, že se s Karlssonem jeho klient hodlá soudit.

„Budeme ho žalovat. Nejsem expert na švédské právo, ale máme švédského právníka. Zatím nebudeme prozrazovat jeho jméno. Vždy existují lidé, kteří nenávidí. Ten chlap udělal velkou chybu. Teď se jeho život bude dělit na část před tímto prohlášením, a po něm. Prostě šíří lži," uvedl Raiola.

Zlatana mrzí jen zahozená penalta

List oslovil s odstupem znovu i Karlssona, jenž však svého výroku zpětně nelituje. „Šlo o diskusi o tom, jak je doping rozšířený. Dostali jsme se k tomu, že Juventus měl doktora, který dostal 22měsíční trest za systematické podávání dopingu hráčům. Pak vidíte Zlatana, jak rapidně nabere hmotnost za tak krátkou chvílí, což je nepřirozené," hájil se atletický kouč.

Ibrahimovic působil v Juventusu v letech 2004 až 2006. Zamířil tam z Ajaxu a své působení v černobílém dresu ukončil poté, co slavný klub po korupční aféře spadl do Serie B.

„Dopingová kauza už byla v době Zlatanova působení v Juventusu dávno pryč. Poté proběhlo spoustu dopingových kontrol, Zlatan byl testován tak patnáctkrát nebo dvacetkrát. Juventus byl pod mikroskopem. Je to celé směšné. Neexistují k tomu žádná fakta. Můžeme to dokázat. Zlatan si nebral nikdy ani aspirin," pokračoval Raiola.

Hvězdný forvard PSG a švédské reprezentace si prý z obvinění od svého krajan nic nedělá. „Zrovna jsem s ním mluvil. Styděl se za to, že nedal včera penaltu (ve čtvrtfinále LM proti Manchesteru City). Říkal, že není na něm, aby odpovídal na podobná nařčení," dodal agent.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice