Hlavní obsah

Darida si zakopal v parku s Panenkou. Bude od příští sezóny spoluhráčem Ronalda a spol.?

Praha

Parta desetiletých kluků prohání balón na travnatém plácku v pražském Karlíně. Zničehonic zastaví auto, z něj vystoupí český fotbalový reprezentant Vladimír Darida. "To byl faul," zavelí, z nákupních tašek postaví branku a položí si míč na desítku. Ale nekopne si – parkem prochází Antonín Panenka: na penalty jsem tady já!

Foto: Sport.cz

Antonín Panenka (vpravo) a Vladimír Darida při natáčení.

Článek

Sci-fi? Vůbec ne. Hvězda Herthy Berlín a mistr Evropy z Bělehradu se v neděli sešli během natáčení reklamního spotu obchodního řetězce. V jeho rámci předvedl Panenka několik svých legendárních dloubáků, následně si spolu s Daridou kluky rozdělili a rozdali si to ve fotbalovém mači.

„Co se týká natáčení reklam, tak je to pro mě premiéra. V reprezentaci jsme už točili spot pro mobilního operátora, ale to bylo kratičké. Celý den na place jsem poprvé," popisoval reprezentační záložník. „Nervózní jsem nebyl, je to takové zvláštní, nové. Ale všichni mě chválili, tak snad dobrý," smál se.

Už teď je sezóna úspěch

Pro Daridu bylo natáčení příjemným zpestřením. Alespoň po pátku, kdy Hertha ve 29. kole německé ligy pouze remizovala 2:2 s beznadějně posledním Hannoverem. „Nebylo to úplně ideální. Škoda, pro nás je to ztráta. Hannover vyměnil trenéra, nastoupilo několik nových hráčů. Dostali takový ten nový impuls, bojovali a makali," krčil rameny plzeňský odchovanec, který se na hřiště dostal v 57. minutě.

Nicméně i přes ztrátu berlínský klub zůstává na třetím místě, což před sezónou málokdo čekal. „Všichni víme, že zase hrát o třetí místo někdy v budoucnu bude hodně těžké. Bundesliga je našlapaná. Ale řekli jsme si, že poslední zápasy si užijeme a nebudeme se stresovat tím, jak dopadneme. I kdybychom skončili pátí nebo šestí, nebude to průšvih, už teď je to úspěšná sezóna."

Real mě asi bude ještě sledovat, říká Darida

Taky díky tomu si nemůže své angažmá v Herthě, kam přestoupil loni z Freiburgu, vynachválit. Na nové prostředí i spoluhráče si zvykl prakticky okamžitě a rychle se vypracoval na jednu z hlavních person týmu. Dokonce takovou, že se nedávno začalo spekulovat o zájmu slovutného Realu Madrid.

„Pořád je to ve fázi, kdy si vytipovali nějaké hráče, kteří by se jim hodili. Předpokládám, že mě budou ještě sledovat ve zbytku sezóny i na mistrovství Evropy. Vytipované fotbalisty pak osloví a začnou jednat s jejich kluby," říká pětadvacetiletý záložník s tím, že interes madridského giganta ho zatím nechává v klidu.

„Nijak na přestup netlačím, jsem první rok v Berlíně a daří se nám. Samozřejmě, kdyby přišla nabídka, která by se mi líbila, bylo by to skvělé, ale já zatím nevidím důvod někam utíkat," dodává.

Myslíte, že se Vladimír Darida jednou objeví v dresu Realu Madrid?
Ano
22,7 %
Ne
77,3 %
Celkem hlasovalo 11270 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín