Hlavní obsah

Vyhlášený fotbalový řezník znovu úřadoval. Oběť jeho ataku odvezli na invalidním vozíku!

New York

Nizozemský fotbalový brousek Nigel de Jong se znovu předvedl. Urputný záložník oblékající v zámořské MLS dres Los Angeles Galaxy v nedělním utkání (1:1) zajel do kotníku Darlingtona Nagbeho s takovou vervou, že středopolaře Portlandu museli z trávníku odvézt na kolečkovém křesle. Rozhodčí Allen Chapman ale ocenil zákrok vyhlášeného recidivisty pouze žlutou kartou.

Brutální zákrok Nigela de Jonga

 
Článek

Jednatřicetiletý buldok De Jong nejde pro ostrý zákrok daleko. Fotbaloví fanoušci jistě mají v paměti jeho úder kopačkou do hrudníku Španěla Xabiho Alonsa ve finále MS v roce 2010 v Jihoafrické republice, za který mu sudí Howard Webb rovněž ukázal jen žlutou. V témže roce si De Jong ještě jako hráč Manchesteru City vyšlápl v Premier League na Hatema Bena Arfu z Newcastlu. Nešťastný Francouz skončil se zlomenou lýtkovou i holenní kostí.

„Omlouvám se. Rozhodně jsem neměl v úmyslu Darlingtona zranit, je to fajn kluk. Šel jsem do souboje s cílem získat míč, ale nepodařilo se mi ho zasáhnout," sypal si De Jong po utkání popel na hlavu.

Vedení Los Angeles ale svými slovy příliš neuchlácholil, co na to disciplinární komise? Pětadvacetiletého Nagbeho zřejmě čeká dlouhá nucená pauza.

Reklama