Hlavní obsah

Z brutálního zákroku mrazí! Vyloučený přidal zvláštní reakci

V mžiku to v hráči bouchlo. Vztek vybublal a proměnil se v hrozivý zákrok v utkání šesté norské ligy Aurskog/Holand 2 - Aurskog/Fisntadbru (2:1). Fotbalista po ztrátě míče málo vídaným atakem brutálně sestřelil protivníka. Byť by se mohlo zdát, že nižší soutěž převážně chladných Seveřanů je poklidná, bylo tentokrát o žhavou atmosféru postaráno. Na hřišti bylo dusno, z nevídaného ataku ale zároveň až mrazilo.

Brutální zákrok v norské nižší soutěži

 
Článek

Čtyřiadvacetiletý Ayoub El Baraka Blomberg - po rodičích napůl Nor a napůl Maročan - vyvolal při derby-střetnutí v Aurskogu na jihu země explozi emocí. Na hřišti i mezi hrstkou diváků. Zákrok hráče hostů je na sítích označován jako jeden z nejbrutálnějších v historii. Oběma nohama napřed skočil proti protihráči Mariusi Kolstadovi a trefil...

Blomberg se podle dostupných informací v minulosti objevil v norské futsalové reprezentaci. Byl dokonce podle některých zdrojů brán za gentlemana hřišť, ale tahle situace se mu zcela vymkla. Technika z menšího plácku ho na velkém hřišti opustila a reagoval příšerně.

Málem pak došlo ještě na ruční výměnu názorů, dění na hřišti se nakonec podařilo zklidnit. Rozhodčí Eddie Olav Dysterud viníka vyloučil. „To je nejhorší, co jsem kdy ve fotbale viděl," řekl arbitr norským médiím.

Snad i Blomberg si vše začal pomalu rovnat v hlavě a při odchodu ze hřiště přidal zvláštní reakci. Se sudím se způsobně rozloučil podáním ruky, ale hrůzu z předešlých sekund tím nevymazal.

Šéf hostujícího klubu Roy Labahå Tuhus se vyjádřil, že ještě neví, jestli hráč po takovémto excesu zůstane v týmu. Faulovaný Kolstad měl silně oteklé koleno, další informace nebyly k dispozici.

Reklama

Související témata: