Hlavní obsah

Regionální fotbalovou akademii bude mít i Ústecký kraj. Hráče v ní uvítal Vrba

Praha

Od podzimu bude v provozu již sedm regionálních fotbalových akademií FAČR. Na Strahově byla oficiálně představena akademie pro talentovanou mládež v Ústeckém kraji, která už má i přijaté hráče. Ti navštívili sídlo FAČR a v Síni slávy českého fotbalu převzali certifikáty stvrzující jejich vstup do akademie. Rovněž se setkali s trenérem národního týmu Pavlem Vrbou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér české reprezentace Pavel Vrba uvítal mladé členy ústecké akademie.

Článek

Padesátku hráčů do 15 let v Síni slávy upoutaly třeba rukavice brankáře Petra Čecha či kopačky Jana Kollera. "Kluci si odnesli velký zážitek. Mělo by to na ně působit především motivačně, aby na sobě v akademii makali a líbilo se jim tam," řekl šéftrenér ústecké akademie Tomáš Heidenreich.

Mladí fotbalisté mohli také pokládat trenéru Vrbovi otázky na tiskové konferenci. "Hlavně dbejte na to, abyste dělali stoprocentně fotbal i školu. Ve svém věku nemůžete vsadit všechno na jednu kartu," řekl jim Vrba.

Aktuálně jsou v provozu akademie v Plzni a Jihlavě. Od nového školního roku se otevřou kromě Ústí také v Olomouckém, Moravskoslezském, Jihočeském a Pardubickém kraji.

Hlavním cílem akademií je sjednocení výchovy nejtalentovanějších hráčů v dané lokalitě a zahájení jejich systematické práce pod dohledem špičkových odborníků. Vedle tréninků jsou pro fotbalisty zajištěny i společné vzdělávání a zdravotní péče s důrazem na komplexní rozvoj.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín