Hlavní obsah

Hráčem sezóny Juniorské ligy se stal sparťan Čapek

Praha

Jen těžko si mohl představovat lepší sezónu. Z nepotřebného obránce ve Slavii se stal útočník Sparty, kterého se obávaly všechny obrany soupeřů. Trenér juniorského týmu Sparty Michal Horňák udělal z Davida Čapka útočníka a ten se hned v prvním utkání předvedl hattrickem. Talentovaný fotbalista ve skvělých výkonech pokračoval celou sezónu, svými góly dotáhl Spartu k premiérovému titulu v Juniorské lize a ovládl tabulku střelců. Ligová fotbalová asociace ho vyhlásila Hráčem sezóny Juniorské ligy.

Foto: sparta.cz

Hráčem sezóny Juniorské ligy se stal sparťan David Čapek.

Článek

David Čapek na sebe upozornil hned v prvním kole. Poprvé v soutěžním utkáním nastoupil na pozici útočníka a Teplicím nastřílel hattrick. „Je to úžasný start do sezóny, pocity jsou velmi příjemné, nicméně musím být nohama na zemi, jsme na začátku soutěže," uvedl tehdy po utkání s Teplicemi, po kterém byl navíc vyhlášen Hráčem kola Juniorské ligy.

Devatenáctiletý útočník skutečně nohama na zemi zůstal, neboť předváděl skvělé výkony po celou sezónu. Spartě k mistrovskému titulu pomohl nejen 24 góly, ale i skvělými výkony, na které se mohl letenský tým spolehnout.

Čapka velice dobře znají v Bohemians i ve Slavii, kde před angažmá ve Spartě působil. Tam se však neprosadil tak dobře jako právě v rudém dresu. „Velmi si cením šance a podpory, kterou jsem ve Spartě dostal," nechal se slyšet mladý útočník.

Výkony Davida Čapka v juniorském týmu byly natolik zajímavé, že dostal šanci i v A-týmu. Talentovaný kanonýr naskočil do utkání MOL Cupu proti Jablonci a v Synot lize proti Příbrami. Pokud bude v podobných výkonech pokračovat, je vysoce pravděpodobné, že budou další starty v A-mužstvu přibývat.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín