Hlavní obsah

Mexiko - Uruguay 3:1Zraněný Suárez sledoval z lavičky porážku Uruguaye s Mexikem

Phoenix

Fotbalisté Mexika zvládli své první vystoupení na stém ročníku Copy América a v noci na pondělí porazili Uruguay 3:1, přičemž neprohráli již dvacátý zápas v řadě. Oba celky dohrávaly v deseti, Mexičané rozhodli zápas až v závěrečné pětiminutovce, kdy se prosadili záložníci Rafael Márquez s Hectorem Herrerou.

Foto: Ross D. Franklin, ČTK/AP

Zraněný útočník Luis Suárez sledoval první vystoupení Uruguaye jen z lavičky náhradníků. Vlevo sedí jeho spoluhráč Álvaro González a uprostřed Cristhian Stuani.

Článek
Fotogalerie

Jen z lavičky náhradníků sledovala zápas největší uruguayská hvězda Luis Suárez. Jeho start na americké půdě je i nadále nejistý, devětadvacetiletý útočník stále nevyléčil svalové zranění, které utrpěl ve finále Španělského poháru.

Uruguaycům vůbec nevyšel první poločas. Své v tom jistě sehráli i pořadatelé ve Phoenixu, kteří borcům v modrých dresech omylem zahráli chilskou hymnu. Ve 4. minutě pak hlavičkoval nešťastně do vlastní sítě Pereira, v závěru půle byl navíc vyloučen po druhé žluté kartě Vecino, který skopl pronikajícího Coronu. Mexičané přišli v 73. minutě o sporně vyloučeného Guardada a hned vzápětí vyrovnal skóre uruguayský kapitán Godín.

Jenže závěr zápasu byl opět v režii El Tri - nejprve se po závaru ve vápně trefil nekompromisně pod břevno někdejší hráč Barcelony Márquez, v nastaveném čase ještě skóroval z protiútoku Herrera.

V druhém utkání skupiny C porazila Venezuela Jamajku nejtěsnějším rozdílem 1:0. Jediným úspěšným střelcem byl Josef Martínez, který v 15. minutě zakončil parádní kombinační akci svého celku.

Copa América, skupina C:
Mexiko - Uruguay 3:1 (1:0)
Branky: 4. vl. Pereira, 85. Márquez, 90. Herrera - 74. Godín. ČK: 73. Guardado - 45. Vecino.
Jamajka - Venezuela 0:1 (0:1)
Branka: 15. Josef Martínez. ČK: 23. Austin (J).
Tabulka:
1.Mexiko11003:13
2.Venezuela11001:03
3.Jamajka10010:10
4.Uruguay10011:30

Reklama

Související témata: