Hlavní obsah

Argentina - Chile 0:1 PKMessi selhal, končí v reprezentaci! Chilané obhájili trofej

vap, jisČTKSport.cz
Aktualizováno

Copa América má stejného vítěze jako loni! Fotbalisté Chile obhájili triumf při jubilejním stém ročníku turnaje! Ve finále po bezbrankovém průběhu utkání stejně jako loni vyhráli nad Argentinou až v penaltovém rozstřelu. Ten sice Arturo Vidal zahájil nezdarem, hned po něm ovšem nedal ani Lionel Messi, když pálil nad branku. Pak neuspěl ani čtvrtý argentinský exekutor Lucas Biglia, a tak se vzápětí po úspěšném pokusu Franciska Silvy mohli Chilané radovat z druhého triumfu v historii. Smutnící slavný Messi potřetí v kariéře a třetí rok v řadě dosáhl jen na druhé místo...

Messi po prohraném finále Copy América proti Chile ukončil reprezentační kariéru.

 
Článek
Fotogalerie

Pak učinil šokující oznámení. Končí reprezentační kariéru. Přitom v pátek oslavil teprve 29. narozeniny.

"Je to pro mě těžké, ale je konec. Hrál jsem čtyři finále, a všechny prohrál. Už to nechci zažít znovu," řekl Messi argentinským reportérům.

Kromě nedělního nešťastného penaltového rozstřelu, loňského nezdaru v Santiagu a prohraného finále MS 2014 s Německem, byl Messi součástí argentinského týmu i ve finále Copa América 2007, kde celek Albiceleste nestačil na Brazílii.

Ve finále amerického šampionátu, který se letos v rámci stoletého výročí konal v USA, stejně jako loni v Chile gól v normální hrací době ani prodloužení nepadl. Hrálo se převážně obezřetně, ojedinělé šance na obou stranách zůstaly nevyužity. Před 82 076 diváky na stadiónu v East Rutherfordu se rozhodlo v rozstřelu, který Chilané vyhráli 4:2.

"Zahodil jsem klíčovou penaltu. Bohužel. Cítím velký smutek," dodal rodák z Rosaria, který v modrobílém dresu nastoupil ke 113 zápasům, v kterých vstřelil 55 gólů. Jediným Messiho velkým úspěchem v dresu Argentiny je zlatá olympijská medaile z Pekingu 2008.

Argentinci čekají na velkou trofej od roku 1993, naopak chilská zlatá generace slaví druhý triumf za sebou.

"Jsme tým, jenž píše historii, a dnes jsme to znovu dokázali," uvedl Eduardo Vargas, který vstřelil na turnaji šest gólů a stejně jako loni se stal králem střelců.

Jeho spoluhráči si rozebrali všechny individuální trofeje. Kromě Vargase a jeho Zlaté kopačky získal Alexis Sánchez Zlatý míč pro nejlepšího hráče turnaje a barcelonský gólman Claudio Bravo stejně jako loni Zlatou rukavici pro nejlepšího brankáře.

Copa América, fotbalové mistrovství Ameriky - finále (East Rutherford):
Chile - Argentina 0:0 po prodl., pen. 4:2
Penalty proměnili: Castillo, Aránguiz, Beausejour, Silva - Mascherano, Agüero. Neproměnili: Vidal - Messi, Biglia. Rozhodčí: Lópes - Gil, Boschilia (všichni Braz.). ŽK: Díaz, Vidal, Beausejour, Aránguiz - Mascherano, Messi, Kranevitter. ČK: 28. Díaz - 43. Rojo. Diváci: 82 076.
Chile: Bravo - Isla, Medel, Jara, Beausejour - Vidal, Díaz, Aránguiz - Fuenzalida (80. Puch), Vargas (109. Castillo), Sánchez. Trenér: Pizzi.
Argentina: Romero - Mercado, Otamendi, Mori, Rojo - Biglia, Mascherano, Banega (111. Lamela) - Messi, Higuaín (Agüero), Di María (57. Kranevitter). Trenér: Martino.

Reklama

Související témata: