Hlavní obsah

Jágrovi hrozí soud

WASHINGTON

Jméno Jaromíra Jágra se v zámoří objevuje v chystané soudní při. Pittsburghský byznysmen George Kirk hodlá hokejistu Washingtonu zažalovat jako příslušníka obchodní společnosti Team 68, která v roce 2000 ustoupila od zakoupení hřiště pro hokej na kolečkových bruslích. Zrušením dohody měla Kirkovi vzniknout škoda přes 160.000 dolarů.

Foto: PRÁVO

Jaromír Jágr.

Článek

Podle listu Washington Post podnikatel hodlá částku vymáhat soudní cestou a první stání by se mělo uskutečnit v listopadu v Allegheny v Pennsylvánii.

Kirk za konkrétního viníka označil Jágrova údajného společníka Davida Anzura, který jej v květnu 2000 kontaktoval ohledně plánované transakce. Český hokejista podle svého právníka Jima Marchewky přiznal, že se s Anzurem zná, ale "vehementně popírá jakoukoliv angažovanost" ve společnosti Team 68. "A s touto transakcí nemá pranic společného," cituje deník právníka.

Chystaný soud je v krátké době další aférou, která je spojena se jménem olympijského vítěze z Nagana. V březnu plnily stránky novin jeho problémy s dluhy na daních, které měly dosáhnout více než tří milionů dolarů. Nedlouho poté časopis Sports Illustrated uveřejnil, že Jágr před lety prohrál půl milionu dolarů v internetových sázkách a jistý čas sumu dlužil internetové sázkové kanceláři CaribSports z Belize.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň