Hlavní obsah

Trenér Kozák vyloučil ze slovenské reprezentace Stocha

Bratislava

Slovenský fotbalový záložník Miroslav Stoch si kvalifikaci o postup na mistrovství světa 2018 nezahraje. Reprezentační trenér Ján Kozák uvedl, že s ním nepočítá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský záložník Aleš Čermák (vlevo) brání v přípravném zápase Slováka Miroslava Stocha z Fenerbahce.

Článek

Stoch má obrovský talent, ale těžkou povahu. Trenér Kozák mu dal několik šancí na restart kariéry, ale nyní mu došla trpělivost. „Nastala situace, že si s ním nedovedu představit spolupráci," konstatoval reprezentační kouč.

V roce 2012 se Stoch stal držitelem Ceny Ference Puskáse za nejhezčí gól roku, ale už rok před tím měl problémy se životosprávou. Na svém Ferrari jezdil pod vlivem alkoholu. Tehdejší trenér národního mužstva Vladimír Weiss ho z reprezentace vyloučil.

„Musel jsem ho potrestat, aby konečně přistál na zemi a uvědomil si, že všechno má své hranice," uvedl Weiss. Stoch měl rovněž v minulosti napadnout v letadle tureckého novináře.

Kozák mu dal ještě příležitost a Stoch se mu odvděčil vítězným gólem do sítě Španělska. Následně však měl odmítnout nastoupit proti Lucemburku na posledních deset minut. Kozák proto Stocha vynechal z dalších kvalifikačních utkání. Od trenéra dostal další šanci, když s národním mužstvem odcestoval na mistrovství Evropy do Francie. Opět se však nesmířil s rolí náhradníka a mělo dojít k dalšímu konfliktu s trenérem Kozákem.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín