Hlavní obsah

Odstartuje příští Závod míru z Bruselu?

PRAHA

Ředitel cyklistického Závodu míru Pavel Doležel uvažuje o tom, že by příští 57. ročník odstartoval netradičně v Bruselu kvůli vstupu České republiky do Evropské unie. Pokud se to podaří zrealizovat, závod by skončil v Praze na Staroměstském náměstí.

Foto: ČTK/Vladislav Galgonek

Brusel, start 57. ročníku?

Článek

"Na tomto projektu pracujeme už přes rok, ale v tuto chvíli je to zatím stále jen idea. Definitivní rozhodnutí by mělo padnout v červnu," řekl Doležel. Pokud by se to podařilo, slibuje si od toho podstatně vyšší zájem sponzorů. "Kolem Bruselu by se jela jen jedna etapa, pak by následoval letecký přesun do Německa a odtud by se přes Polsko pokračovalo do Čech. Jestli k dohodě nedojde, asi by byl start v Polsku a cíl v Německu," přiblížil ředitel Závodu míru.

Skok do jedničky se zatím nekoná

Jisté je už nyní, že ZM zůstane ve II. kategorii UCI. "Postup do vyšší třídy je jen otázkou peněz, musíme být realisté. Skok do jedničky je pro nás v tuto chvíli dost velký krajíc, ale neříkám, že bychom chtěli ve dvojce zůstat napořád," uvedl Doležel.

V sobotu skončený letošní ročník si z pozice ředitele pochvaloval. "Sešla se tu nejlepší konkurence za poslední léta. Díky tomu nebyl průběh jednotvárný a etapy nevyhrávali pořád ti samí lidé. Za celý závod jsem tam nenašel skoro žádná hluchá místa, i rovinaté etapy se jely naplno. A nejvíc mě těší, že se neztratili čeští závodníci," prohlásil Doležel k druhému místu Sosenky z CCC Polsat i výkonům jezdců české profistáje eD"system-ZVVZ, jejíž lídr Konečný byl celkově třetí.

Dárek k narozeninám

Takový výsledek logicky udělal radost i šéfovi týmu Jiřímu Ženíškovi, jemuž dali svěřenci ten nejlepší dárek k nadcházejícím padesátinám. "Pro nás to byl první vrchol sezóny a jsem rád, že jsme tady zajeli podle představ. I přesto, že nás potkala řada problémů - kvůli přetrvávajícím zdravotním potížím nemohl startovat Zerzan, s nímž jsem napevno počítal, Kejval jel se zlomenou rukou a Tesař byl kvůli pádu ve třetí etapě rázem odepsaný z pozice lídra. Ale i tak jsme to zvládli a těší mě, že jsme se dobře prezentovali jako celý tým," řekl Ženíšek.

Reklama