Hlavní obsah

Apollon - Slavia 1:1Sparta v Lize mistryň prohrála, Slavia zachraňovala remízu

Fotbalistky Sparty v úvodním utkání 1. kola Ligy mistryň prohrály 0:2 na hřišti Twente Enschede a postup se jim hodně vzdálil. České šampiónky ze Slavie vybojovaly v nastavení alespoň remízu 1:1 na hřišti Apollonu Limassol. Odvety se budou hrát za týden.

Článek

Slávistky, které v minulé sezoně došly až do čtvrtfinále elitní evropské soutěže, měly s Apollonem velké problémy. V úvodu druhé půle se kyperský celek dokonce dostal do vedení po penaltě. V šesté minutě nastavení však zahrála Slavia přímý kop a Pincová z poslední akce zápasu srovnala. Napravila tak svou chybu, když zavinila penaltu.

To Sparta hrála s Twente vyrovnanou partii až do 79. minuty. Pak však domácí hráčky ukázaly velkou efektivitu, když ze dvou přesných střel vytěžily dvě branky. Nejprve se po rohu trefila dorážkou vlastní střely do tyče Waldusová a v nastavení z přímého kopu zvýšila Roordová. Sparta tak v odvetě musí vyhrát o tři branky.

Úvodní utkání 1. kola fotbalové Ligy mistryň:
Apollon Limassol - Slavia Praha 1:1 (0:0)
Branky: 53. Alborghettiová z pen. - 90.+6 Pincová.
Sestava Slavie: Votíková - Juračková, Necidová, Budošová, Pincová - Krejčiříková (81. Szewieczková), Pěničková (54. Divišová), Bartovičová, Svitková, Bartoňová (73. Chlastáková) - Kožárová. Trenér: Medynský.
Twente Enschede - Sparta Praha 2:0 (0:0)
Branky: 79. Waldusová, 90. Roordová.
Sestava Sparty: Čejpová - Mouchová (88. Kladrubská), Čulová, Odehnalová, Vyštejnová - Ivanyšinová (80. Mocová), Bertholdová, Wagnerová, Ringelová - Stašková, Křivská (67. Stárová). Trenér: Janota.

Reklama

Související témata: