Hlavní obsah

Prezidenti Argentiny a Uruguaye podpořili myšlenku společného MS

Buenos Aires

Prezident Argentiny Mauricio Macri a jeho uruguayský protějšek Tabaré Vázquez oficiálně podpořili myšlenku společného mistrovství světa ve fotbale v roce 2030. Kandidatura obou zemí se rovněž těší podpoře Jihoamerické fotbalové konfederace (CONMEBOL).

Foto: Enrique Marcarian, Reuters

Prezident Argentiny Mauricio Macri (vpravo) a jeho uruguayský protějšek Tabaré Vázquez na tiskové konferenci.

Článek

"Potvrzujeme, že intenzivně pracujeme na plánu uspořádat světový šampionát v Uruguayi a Argentině," řekl na pondělní společné tiskové konferenci Macri.

S myšlenkou připomenout stoleté výročí prvního světového šampionátu, který se konal v Uruguayi a tyto dvě jihoamerické země se na něm utkaly ve finále, přišel před třemi lety dnes již zesnulý šéf argentinského svazu Julio Grondona.

O fotbalové MS se zatím dělilo jen Japonsko s Koreou v roce 2002. Společné kandidatury Mezinárodní fotbalová federace FIFA podporuje, tento model by mohl být ještě výhodnější, pokud dojde k plánovanému zvýšení počtu účastníků ze současných dvaatřiceti.

Příští fotbalové mistrovství světa se v roce 2018 uskuteční v Rusku, o další čtyři roky později se bude hrát v Kataru. O dějišti šampionátu v roce 2026 se rozhodne příští rok v květnu, předběžný zájem projevily USA, Kanada a Mexiko.

Reklama

Související témata: