Hlavní obsah

Příčinou požáru Schumacherova vozu bylo vadné těsnění

MARANELLO

Studený pot musel polít mechaniky Ferrari, když se v průběhu Velké ceny Rakouska během zastávky v boxech objevily na kapotě monopostu Michaela Schumachera plameny. Vyšetřovaní nehody ukázalo, že příčinou požáru, který servismani okamžitě uhasili a Schumacher pak pokračoval v jízdě za vítězstvím, bylo vadné těsnění u tankovacího zařízení.

Foto: ČTK

GP Rakouska: během zastávky v boxech vzplál na kapotě vozu Michaela Schumachera oheň.

Článek

Schumacherův vůz vzplál v těsné blízkosti nádrže během první zastávky v boxech. Po důkladném vyšetření celé události došla stáj k názoru, že příčinou požáru bylo poškozené těsnění na odvzdušňovacím zařízení, které je součástí tankovací pistole.

Po doplnění paliva do vozu Rubense Barrichella těsně před Schumacherovou zastávkou zřejmě v odvzdušňovacím zařízení zůstalo malé množství benzínu, které se při čerpání do nádrže německého šampióna vzňalo. Od něj pak začaly hořet i benzínové páry u nádrže.

Schumacher ztrácí na Räikkönena 2 body

Pětinásobný mistr světa, který se vinou velkého zdržení v boxech propadl v závodu  na třetí místo, si přesto dokázal dojet pro třetí vítězství v sezóně. V té chvíli vedoucího jezdce, Kolumbijce Juana-Pabla Montoyu na williamsu totiž záhy zradil motor a v témže okamžiku se Schumacher dostal i před druhého Fina Kimiho Räikkönena.

Třetím vítězstvím v řadě tak Schumacher stáhl náskok Räikkönena, vedoucího se 40 body průběžné pořadí šampionátu jezdců, na pouhé dva body.

Reklama

Související témata: