Hlavní obsah

Fotbalista dostal amok. Vyřídil si to s rozhodčím, pral se i se spoluhráči

Bylo to finále nabité emocemi. Nepříznivý stav a verdikt rozhodčího rozpoutaly zuřivou reakci obránce Ferreiry z brazilského týmu Guarani. Ten už ztrácel naději na úspěch v souboji s celkem Boa, bek neunesl tíhu okamžiku a rázně si to šel vyřídit se sudím. A právě kvůli tomu se na tenhle fotbalový zápas bude v Brazílii vzpomínat asi víc než na to, kdo vlastně vyhrál.

Brazilský fotbal neunesl vyloučení

 
Článek

První utkání obou rivalů skončilo 1:1, v tom druhém to bylo 2:0 pro celek Boa, když v 62. minutě přišla pro Guarani prakticky definitivní rána do vazu.

Sudí Marcos Mateus Pereira odpískal Ferreirův faul na Rodolfa a udělil možná překvapivě červenou kartu. Zkušený dvaatřicetiletý obránce, který kdysi hrával i v Evropě, to neunesl, dostal amok a rázně strčil do arbitra. Bylo zle. Namotali se do toho soupeři, s kolegou museli úporně zápasit i spoluhráči. Na hrací plochu přiběhli i policejní těžkooděnci a soustředili se na obranu arbitrů.

Ferreiru se nakonec povedlo dostat ze hřiště a přesto, že napadení bylo možné považovat za inzultaci sudího, zápas pokračoval. Tým, který vedl, přidal v závěru ještě jednu branku a mohl se definitivně radovat z triumfu v třetí nejvyšší brazilské lize.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články