Hlavní obsah

Naháč ve finále Poháru UEFA 'vyloučil' sudího Michela

PRAHA

Ještě než začal druhý poločas finále Poháru UEFA mezi Portem a Celticem Glasgow, vtrhl na trávník, podobně jako v sobotu na Bohemians, jeden z fanoušků. Muž však sudího Michela nenapadl, jen mu ukázal červenou kartu a pak se proběhl po hrací ploše. Vzhledem k tomu, že byl jen v Adamově rouše, nebylo jasné, o příznivce kterého klubu šlo.

Foto: ČTK

Španělský policista vyvádí z hrací plochy nahého fanouška, který narušil finále Poháru UEFA.

Článek

To však byla jediná kaňka na finálovém klání. Jiných výtržností se již Sevilla nedočkala, přestože se v ní setkaly desetitisíce příznivců obou fotbalových armád. Skotové se však s velkým zklamáním z porážky 2:3 v prodloužení vypořádali statečně. Na stadiónu ihned po utkání odměnili své miláčky vytrvalým potleskem a skandováním. Stejně se zachovali i jejich krajané ve skotských hospodách. "Kluci bojovali nadoraz, byli skvělí," smutnili jen chvíli.

Většina z příznivců zelenobílého Celticu vyjadřovala přesvědčení, že prohrál lepší. "Zlomilo mi srdce, když jsem viděla, jak skvěle bojovali," řekla britské televizi BBC fanynka pomalovaná 'válečnými' barvami. Podobně to koneckonců viděl i premiér Tony Blair: "Naše země musí být hrdá. Celtic se dvakrát dokázal vrátit do zápasu, konec byl ale krutý." Nikdo ale nezapomněl připojit gratulaci vítězům.

Fanoušci obou celků si ostatně padli do oka už před zápasem. V ulicích Sevilly bylo možno spatřit hloučky, v nichž se prolévaly zelenobílé barvy s modrobílými. Jak v angličtině, tak v portugalštině se zpívaly bojové chorály, vládla přátelská atmosféra. Radost z blížícího se finále tak jen trochu narušila zpráva o tragické smrti mladého portugalského příznivce. "Finále bude oslavou fotbalu a života," hlásily oba tábory. A bylo...

Reklama