Hlavní obsah

Němci na Poháru FIFA narazí na Chile, Austrálii a mistra Afriky

Kazaň
Aktualizováno

Fotbaloví světoví šampióni z Německa se příští rok na Poháru FIFA v Rusku utkají v základní skupině s Chile, Austrálií a vítězem mistrovství Afriky. Ve skupině B se domácí reprezentace postaví Novému Zélandu, Portugalsku a Mexiku. Rozhodl o tom sobotní los v Kazani.

Los Poháru FIFAVideo: sntv

 
Článek

"Je to dobrá příležitost dát šanci mladým hráčům, ale i tak přivezeme silný tým," citovala agentura AP trenéra německé reprezentace Joachima Löwa. "Nejsme favorité, ale chceme vyhrát. Čeká nás těžká skupina. Rusko je doma, má nového ambiciózního trenéra," přidal kouč portugalských mistrů Evropy Fernando Santos.

Pohár FIFA odstartuje 17. června a finále je na programu 2. července. Pro pořádající zemi jde o tradiční generálku před mistrovstvím světa, které se v Rusku uskuteční v roce 2018. Na turnaji vedle domácího výběru a mistrů světa startují vítězové kontinentálních šampionátů.

Osud dalšího ročníku je však v ohrožení, protože v roce 2022 se mistrovství světa uskuteční v Kataru a kvůli vysokým teplotám bylo přesunuto z obvyklého letního termínu na listopad a prosinec. "Dáváme dohromady všechna fakta. Měli bychom hrát v červnu? Měli bychom hrát v listopadu? Neměli bychom změnit formát," prohlásil předseda FIFA Gianni Infantino.

Reklama