Hlavní obsah

Standard Lutych nechce své fanoušky na venkovních zápasech

Standard Lutych se rozhodl zakázat svým fanouškům vstup na venkovní zápasy. Důvodem jsou výtržnosti v nedělním utkání belgické fotbalové ligy na hřišti Charleroi, které bylo v 68. minutě za stavu 3:1 pro hosty předčasně ukončeno. O osudu zápasu rozhodne vedení soutěže.

Foto: Profimedia.cz

Fanoušci Standardu Lutych v zápase proti Charleroi.

Článek

Zástupci Standardu se rozhodli už nyní, že nechtějí fanoušky klubu na hřištích soupeřů a přestanou jim prodávat lístky na venkovní utkání. "Přijali jsme opatření, jaké nemá v historii belgického fotbalu obdoby," uvedl desetinásobný belgický šampion v prohlášení.

Nedělní zápas dvou velkých rivalů byl poprvé přerušen poté, co příznivci Standardu házeli předměty na brankáře Charleroi. Diváky se pak snažil umravnit kouč Lutychu Aleksandar Jankovič, který k nim promluvil megafonem. Po vynucené pauze se začalo znovu hrát, ale po deseti minutách začaly z hlediště létat zapalovače a kelímky od piva pro změnu na gólmana Standardu a rozhodčí Serge Gumienny odpískal konec zápasu.

"Výsledek nebyl 3:1, ale 0:0:0. Nula pro Standard, nula pro Charleroi a nula pro fotbal," uvedlo v prohlášení vedení Charleroi.

Reklama

Související témata: