Hlavní obsah

Drsné finále! K titulu přes pět červených a penalty

Létaly červené karty. Celkem pět jich bylo uděleno. A rozhodlo se až při penaltách. Poněkud divočejší byla odveta finále mexické fotbalové ligy. Titul obhájili fotbalisté Tigres UANL a stejně jako vloni jim pomohl rozstřel. V odvetném utkání v Monterrey byl za hrdinu argentinský brankář Nahuel Guzmán, který chytil všechny tři penaltové pokusy hráčů Clubu América. Tigres přitom byli stoprocentní a získali pátý titul v historii.

Finále mexické ligy Tigres - América

 
Článek

Bitka ve finále mexické ligy Tigres - América

První finálový zápas takzvané Apertury skončil 1:1 a Club América v něm rovněž neproměnil penaltu. Stejný výsledek měla i odveta, byť tentokrát oba góly padly až v prodloužení.

Tigres zachránil minutu před koncem vyrovnávací brankou Jesús Dueňas. Do té doby bylo vyloučeno pět hráčů! Tři červené padly za potyčku v prvním prodloužení. Výkon zkušeného rozhočího Rojase byl po boji silně kritizován.

Penaltovou loterii zahájil přesnou střelou francouzský vicemistr Evropy André-Pierre Gignac, který v prvním utkání dal gól ze hry, a pak už přišly velké chvíle třicetiletého Guzmána.

Reklama

Související témata: