Hlavní obsah

Chapecoense poprvé po letecké tragédii v akci! Plánuje až 20 posil, pojistku proti sestupu odmítlo

Porto Feliz

Brazilský fotbalový klub Chapecoense, který při listopadovém leteckém neštěstí přišel o téměř celé mužstvo, podlehl v úterý v prvním utkání po tragédii na turnaji hráčů do 20 let celku Nova Iguacú 0:2. Vedení klubu zároveň odmítlo návrh, že by tým v příštích třech letech nemohl sestoupit z nejvyšší soutěže. Na novou sezónu plánuje angažovat až dvacet nových hráčů. Třem fotbalistům, kteří pád letadla cestou na finále Jihoamerického poháru přežili, bude držet jejich čísla na dresu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fotbalisté Chapecoense sehráli první zápas po klubové tragédiiVideo: sntv

 
Článek

"Zaměříme se na hostování. To je způsob, jak získat rychle kvalitní hráče za dobrou cenu," uvedl sportovní ředitel Chapecoense Rui Costa. Nový trenér Vágner Mancini zahájí s týmem přípravu v pátek. První soutěžní zápas čeká Chapecoense 26. ledna.

Při pádu letadla v Kolumbii zahynulo 19 fotbalistů, 17 členů realizačního týmu a sedm členů vedení klubu. Šest lidí včetně tří fotbalistů tragédii přežilo. Čísla, která nosili na dresu obránci Neto, Alan Ruschel a brankář Jackson Follmann, nebudou moci hráči Chapecoense v nadcházející sezóně používat.

"Není to jen pocta, spíš očekáváme, že Alan a Neto se vrátí a dresy s těmi čísly zase obléknou. Follmann bohužel ne, ale určitě se k nám v nějaké roli připojí," uvedl Costa s odkazem na gólmana, kterému lékaři museli amputovat nohu.

Reklama

Související témata: