Hlavní obsah

Předčil Messiho i Neymara! Vítěze Puskásovy ceny vítaly doma stovky lidí jako národního hrdinu

Kuala Lumpur

Na galavečeru FIFA získal Puskásovu cenu za nejhezčí gól roku 2016, doma se dočkal bouřlivého přijetí. Malajského fotbalistu Mohda Faiza Subriho po příletu do Kuala Lumpur vítaly stovky lidí jako nového národního hrdinu.

Gól roku 2016 - Mohd Faiz Subri Video: FIFATV

 
Článek

Historicky prvního asijského držitele ocenění přivítali nadšení fanoušci na letišti s malajskými vlajkami a v dresech národního týmu. "Moc vám děkuji za podporu i za hlasy. Ta cena není jenom pro mě, ale pro všechny Malajsijce," řekl dojatý hráč.

Devětadvacetiletý útočník Penangu zaujal už na pondělním slavnostním předávání cen v Curychu, když děkovnou řeč nervózně četl z mobilního telefonu. Na twitteru se pochlubil také selfie s vítězem hlavní ankety FIFA Portugalcem Cristianem Ronaldem, což označil za další splněný sen.

Faiz vyhrál Puskásovu cenu s téměř 60 procenty hlasů za branku v únorovém ligovém zápase s Pahangem. Jeho dalekonosný přímý kop nabral divokou trajektorii a nečekaně zapadl k pravé tyči. Za malajským hráčem skončili Brazilec Marlone a Venezuelka Daniuska Rodriguezová, v širším výběru pak například i megahvězdy Argentinec Lionel Messi s Brazilcem Neymarem.

Reklama

Související témata: