Hlavní obsah

Do Bayernu nikdy nepřestoupím, vzkázal z afrického šampionátu nejlepší střelec bundesligy Aubameyang

Dortmund/Praha

Mistrovský Bayern se i během zimní bundesligové přestávky nechal opakovaně slyšet, že by nejlepšího kanonýra soutěže rád v létě přivedl do Mnichova, ale Aubameyang z probíhajícího Afrického poháru národů vzkázal: Do Bayernu nikdy! Kapitán Gabonu přitom netají, že jednou by z Dortmundu rád odešel. Ovšem do Španělska, nebo na Ostrovy.

Foto: Mike Hutchings, Reuters

Pierre Aubameyang z Gabonu se raduje ze své branky na APN.

Článek

Pro Borussii Dortmund bude sobotní start jarní části bundesligy svízelný. V úvodním duelu v Brémách se totiž bude muset obejít bez svého snajpra Pierre-Emericka Aubameyanga, který v 15 podzimních ligových startech nastřílel 16 branek a je nejlepším kanonýrem bundesligy.

Svou střeleckou formu ostatně prokazuje i na probíhajícím africkém šampionátu, který pořádá jeho rodný Gabon. S kapitánskou páskou na rukávě se prosadil v obou zápasech ve skupině, neboť dal gól jak v zahajovacím střetnuití proti Guinei-Bissau, tak i v druhém střetnutí s Burkina Faso. Gabon tak má na kontě dva body, ale je otázkou, zda to bude stačit na postup do čtvrtfinále, neboť v posledním duelu skupiny hraje v neděli s dosud suverénním Kamerunem.

V Dortmundu by se rozhodně nezlobili, kdyby putování Gabonu a tudíž i Aubameyanga skončilo už ve skupině. Borussii bude citelně chybět, neboť 27 letý útočník dal na podzim ve 22 soutěžních zápasech 20 branek a Tuchelův tým figurující po podzimu na šesté příčce tabulky z jeho formy profitoval.

Však se také okamžitě ozvali zájemci o jeho služby. Nejdříve Real Madrid, hned poté Manchester City a mnichovský Bayern, který je po podzimu na první příčce bundesligy a míří za dalším titulem.

„Nikdo nedokáže předvídat, co se stane v budoucnosti. V tuto chvíli je jistá jediná věc - jsem v Dortmundu, kde to miluji. Nedokážu však říci, zda tam zůstanu půl roku, dva roky nebo deset let," nechal se slyšet na africkém šampionátu.

I tam si svými výkony a góly říká o nové angažmá, protože na něm reprezentace Gabonu stojí. „Momentálně na to nemyslím, protože se soustřeďuji jen na hru v našem národním týmu a na jaro v Dortmundu. Co však bude v červnu, to nedovedu odhadnout. Jedno však vím - do Bayernu nikdy nepřestoupím," tvrdí Aubameyang.

Reklama

Související témata: