Hlavní obsah

Aubameyanga zkrotil, teď chce Nezkrotný lev ze Slavie až do finále

Franceville

Může být spokojený. Jeho vítězná trefa z druhého utkání s Guineou-Bissau (2:1) nazmar nepřišla. Fotbalisté Kamerunu postoupili na mistrovství Afriky v Gabonu do čtvrtfinále. V něm se střetnou se Senegalem, který je momentálně největším favoritem turnaje. „Chceme se dostat až do finále!“ vzkazuje do Prahy obránce nebo defenzivní záložník Michael Ngadeu Ngadjui, jedna z podzimních opor Slavie.

Gól slávisty Ngadeua na APN

 
Článek

Česká liga měla na africkém šampionátu tři zástupce. Sparťan Costa se Zimbabwe vypadl ve skupině, stejně dopadl i slávista Simon Deli s Pobřežím slonoviny. Jeho klubový spoluhráč však mašíruje dál, vítězným gólem v druhém zápase na sebe navíc výrazně upozornil. Byť gymnastickou vložku, kterou oslavil svůj premiérový ligový gól do branky Mladé Boleslavi, si tentokrát odpustil.

„Byl to můj první gól za reprezentaci. Neoslavil jsem ho nějak okázale na hřišti, ale měl jsem z něj velkou radost," líčí Michael Ngadeu Ngadjui pro slávistický web. „Po zápase jsem cítil větší zájem o mou osobu. Byl jsem skutečně rád, že mí krajané a fanoušci Lvů ocenili náš výkon. Byla to pro nás pěkná odměna a mají naše uznání."

Nezkrotní lvi si postup pojistili závěrečnou bezbrankovou remízou s domácím Gabonem. Přes populárního Míšu z Edenu se neprosadil ani hvězdný kanonýr Aubameyang z Dortmundu.

Kamerun obsadil ve skupině A druhé místo, a tak se musel přes celý Gabon přestěhovat z Libreville až do města Franceville.

„Úterní přesun pro nás nebyl problém, unavení určitě nejsme. Turnaj je ještě dlouhý a chceme se dostat až do finále," vyhlašuje Ngadeu, který na turnaji zatím nechyběl ani minutu.

Reklama