Hlavní obsah

Drzá paráda! Žolík z Turecka zařídil Nezkrotným lvům titul

Libreville

Kopal ve Francii, Portugalsku a nyní obléká dres Besiktasu Istanbul. A právě žolíka z Turecka belgický trenér Hugo Broos vytasil, aby fotbalistům Kamerunu vystřelil vysněný kontinentální titul po patnácti letech. Vincent Aboubakar minutu před koncem finále afrického šampionátu v Gabonu proti Egyptu předvedl drzou parádu a vydařenou trefou rozhodl o výhře 2:1.

Vítězný gól Kamerunu ve finále proti Egyptu

 
Článek
Fotogalerie

Všichni už se smiřovali s prodloužením. Aby ne, stav byl 1:1 a Egypt naposledy inkasoval více než jeden gól v listopadu 2014! O pozoruhodnou sérii však přišel v nejméně vhodnou chvíli. Sianiho dlouhý balón si obratně zpracoval Vincent Aboubakar, drze si přehodil bránícího Gabra a skákavou střelou rozhodl.

Branka možná trochu kontroverzní. Aboubakar jednak převzal míč na hraně ofsajdu, navíc pak při přehazování soupeře švihnul kopačkou těsně před jeho obličejem, což zavánělo vysokou nohou.

Jenže efektní gól platil a žolík, který nastoupil až do druhé půle za nepříznivého stavu 0:1, se stal hrdinou finále. Trofej pro vítěze Afrického poháru národů tak slaví i slávista Michael Ngadeu.

Reklama

Související témata: