Hlavní obsah

Lavička nalosoval Čechům do skupiny na MS Brazílii! Třeba na turnaji objevím posilu, řekl kouč

Zalovil v osudí, vytáhl míček a vzápětí oznámil: Česká republika. Trenér reprezentační jednadvacítky Vítězslav Lavička poslal český tým na nadcházejícím mistrovství světa ve fotbale do skupiny s Brazílií. Samozřejmě se nejedná o klasický světový šampionát, nýbrž o MS středních škol, které bude od 21. do 29. května hostit Praha. Česko budou reprezentovat kluci a dívky z Brna.

Foto: AŠSK ČR

Vítězslav Lavička vylosoval českému týmu na MS středních škol Brazílii.

Článek
Fotogalerie

„Jsem rád, že se taková akce koná a že mohu být její součástí. Pro mladé fotbalisty je to skvělá příležitost. Nejen že si odnesou sportovní zážitky, ale turnaj je obohatí i po lidské stránce. Určitě se na některé zápasy půjdu podívat. Jsem zvědavý na výkony jednotlivců i na celkovou úroveň studentského fotbalu. Kdo ví, třeba objevím novou reprezentační posilu," řekl po středečním losu Lavička, patron 26. mistrovství světa.

Kromě Brazílie nalosoval domácímu chlapeckému celku do skupiny ještě Slovensko, Srbsko, Maďarsko a Rakousko. Dívky se střetnou s Francií, Chile, Tureckem, Řeckem a Finskem.

„Mistrovství světa ve fotbale v Česku nikdy nebylo a asi nikdy nebude. Jde o výjimečnou akci. Květen vůbec bude nabitý fotbalem, v jeho první polovině totiž pořádáme ME žen do 17 let," uvedl sekretář Fotbalové asociace ČR Rudolf Řepka.

V Praze změří síly celkem 36 týmů z 24 zemí (24 chlapeckých, 12 dívčích). Turnaj, který organizuje Mezinárodní federace školního sportu (ISF), se odehraje na 15 hřištích, zapojí se do něj 648 hráčů a hráček ve věku 16-18 let. Finále se bude konat na stadiónu Bohemians 1905.

Reklama