Hlavní obsah

Boží ruka číslo 2! Hvězda si ani po třiceti letech nedá pokoj, tentokrát smečovala vedle

Suwon

Na to se nezapomíná. Parádní rány do šibenice, ale i gól rukou ve čtvrtfinále mistrovství světa 1986. Tak fanoušci mají v paměti navždy zapsaného argentinského fotbalového Boha Diega Maradonu. Ten jim navíc čas od času své kousky připomene. Jako třeba na exhibičním fotbálku v rámci losování mistrovství světa hráčů do 20 let v Koreji. Tam byla k vidění Božská ruka číslo 2!

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Argentinec Diego Armando Maradona a jeho Božská ruka číslo 2!Video: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Nešlo o žádný důležitý mač, spíš to byla velká show a Maradona byl v hlavní roli. Když dal gól, křičel na celé kolo a máchal rukama, jako by šlo o životní trefu. Horní končetinu tenhle známý drobeček využil i při zakončení jednoho z útoků, kdy všem připomněl více než třicet let starý zásah z mistrovství světa, kdy dal rukou gól Anglii. Vyskočil tak vysoko, jak mu to jeho váha dovolila, a míč zasáhl rukou. Poslal jej sice mimo branku, ale...

Jestli tohle viděl někdo na Ostrovech, určitě se mu na vteřinu zastavilo i po letech srdce. V Koreji se ale všichni smáli. Komentátor šílel, soupeři se hlásili a chtěli pro hvězdu trest. Když Maradona vyfasoval za Božskou ruku žlutou kartu, ještě se divil. A fanoušci byli ve svém živlu. A co teprve za chvíli, kdy Argentinec nasimuloval penaltu. Tu šestapadesátiletý chlapík následně proměnil a teatrálně se pověsil do sítě.

Po zápase si pak známý Argentinec dokonce vyměnil se soupeřem dres. Své vysportované tělo ale raději neukázal, pod trikem měl totiž ještě jedno náhradní. Vzpomínat se ale stejně bude nejvíc na Božskou ruku číslo 2.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň