Hlavní obsah

Televizní fotbalové hody! Předkrm bude z pralesa, večer reprezentace

Praha

Okresní přebor je zase tady a vrací se na obrazovky. Milovníci známého seriálu však mají smůlu. Tohle bude fotbalový prales naživo a s plnou parádou. Startuje totiž společný projekt Fotbalové akademie ČR a České televize s názvem „Můj fotbal živě", který bude fanouškům nabízet přenosy z nižších fotbalových soutěží. Startuje se v neděli 26. března ve Velimi, kam zavítá Bohemia Poděbrady. Výkop je naplánován deset minut po desáté hodině dopoledne.

Foto: Sport.cz

Fanoušci v nižších soutěžích ve Středočeském kraji se dočkají toho, že se jejich týmy ukážou i na televizní obrazovce.

Článek

„Fotbal není jen o první lize, ale i o nižších soutěžích," nechal se nedávno slyšet šéf FAČR Miroslav Pelta a teď ukázal, že plní slovo. Na televizní obrazovku díky dohodě proniknou i nižší soutěže. Tentokrát bude zápas středočeské I. A třídy skupiny B mezi Velimí a Bohemií Poděbrady.

Projekt FAČR navazuje na úspěšné podzimní akce nazvané Dneska první liga, kde na zápasech nižších soutěží byly rovněž televizní kamery, známé osobnosti dělaly rozhovory s hráči a trenéry, a fanoušci se mohli zúčastnit i pozápasové tiskovky. Středočeský fotbalový svaz v něm bude pokračovat i na jaře, takže se mají fanoušci na co těšit. Přímo na hřišti nebo u televizních obrazovek.

Premiéra ve Velimi, dohlížet bude Lerch

„Není možné, aby lidi odcházeli ze zápasů naštvaní. Chci, aby byli spokojení. A z utkání v rámci projektu Dneska první liga odcházeli šťastní, přestože domácí tým pokaždé prohrál. Přišli se pobavit, to se jim splnilo," neskrýval spokojenost Miroslav Liba, předseda Středočeského krajského fotbalového svazu. Zajímavostí určitě je, že delegátem na utkání bude bývalý prvoligový sudí Ondřej Lerch.

Zápas mohou fanoušci brát i jako předkrm před večerním zápasem české reprezentace na hřišti San Marina v kvalifikaci o postup na MS 2018.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín