Hlavní obsah

Peklo v Šanghaji, hořel fotbalový stadión. Z hvězd málem byli bezdomovci

Peklo. Plameny šlehaly všemi směry a desítky hasičů se je snažily dostat pod kontrolu. Stadión fotbalistů týmu Šanghaj Šen-chua zachvátil požár a kdyby se hrál zápas, mohlo vše skončit tragédií. Čínská Super liga má ovšem přestávku, takže nic podobného nehrozilo. Klub, za který hraje hvězda Carlos Tévez, momentálně neví, zda další zápasy nebude hrát na neutrální půdě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Požár fotbalového stadiónu v ČíněVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Ze stadiónu šlehaly plameny, vše doplňovala černá oblaka dýmu. Peklo na fotbalovém stadiónu zastavilo život v jeho okolí. Obyvatelé natáčeli na mobilní telefony, jak požár postupuje, stejně jako když jej později likvidovali hasiči. Hořet začalo ráno kolem půl deváté, příčina zatím nebyla oznámena. Stadión byl otevřen v roce 1999.

Klub ze Šanghaje je momentálně na čtvrtém místě tabulky. V týmu působí známí fotbalisté. Kromě již zmíněného Téveze jsou to třeba Demba Ba, Obafemi Martins. Fanoušci týmu každopádně nejsou spokojeni s výsledky. Svědčí o tom i komentáře z internetu. „Naštěstí nejsou žádné oběti. Pokud jde o klub a jeho znak, bylo by nejlepší spálit jej na popel," ulevil si jeden příznivců na síti Weibo.

Reklama

Související témata: