Hlavní obsah

Ukaž, kolik máš tuku a svalů! Poměřili se lídři Teplic a Houslic

Teplice

Kdo asi má víc tuku a svalů? Fotbalista, nebo herec? Správná a dostatečná strava, a také zdravá hlava jsou nedílnou součástí výkonu. A tak se Sportovně-technické oddělení Fotbalové asociace ČR (FAČR) v rámci svého projektu Regionálních fotbalových akademií (RFA) pustilo do zajímavého srovnání. Vedle sebe postavilo předního prvoligového fotbalistu, dále herce, fotbalistku a člena výběru U15 RFA Ústeckého kraje.

Měření tuku a svalů v RFA

 
Článek

Do projektu s výživovým poradcem Pavlem Suchánkem, který spolupracuje se specializovaným lékařským pracovištěm IKEM, a také psycholožkou Martou Boučkovou, se zapojil Admir Ljevakovič. Lídr Teplic podobné měření ze své hráčské kariéry zná, přesto dostal řadu zajímavých informací o svém těle i stravě.

V podstatě koloritem už byl proces pro akademika Roberta Klepáčka, který měřením prochází pravidelně, podobně jako ostatní členové všech RFA. Naopak zcela nová byla tato zkušenost pro Adélu Motyčkovou, která hraje 2. ligu ženského fotbalu.

A také herce a ambasadora akademií Ladislava Hampla, populárního Jarmila ze seriálového Slavoje Houslice, jenž absolvoval zároveň psychologickou prověrku u specialistky Marty Boučkové.

Na videu se můžete podívat, jak všechno dopadlo.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 West Ham - Leverkusen 1 : 0 přestávka Živě
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň