Hlavní obsah

Řežba na hřišti i v hledišti. Rvala se i bývalá hvězda Juventusu

Montevideo/Praha

Pět gólů, ale taky rány pěstí a kopance přímo na hřišti i v hledišti. přinesl duel Copa Libertadores mezi uruguayským Peňarolem a brazilským Palmeiras. Brazilec Melo, který během kariéry hrál za Juventus či Inter Milán, dal pěstí soupeři, zatčeno bylo třicet fanoušků, řádění odneslo zraněním osmnáct policistů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Rvačka na hřišti i v hledištiVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Když na to přijde, dokážou být Jihoameričané pořádně horké hlavy. A tady museli překousnout v táboře uruguayského Peňarolu Montevideo pořádnou potupu. Tým vedl 2:0, ale nakonec rivalovi z Brazílie podlehl po přestřelce 2:3. Zápas se dohrál bez problémů, k vidění byly parádní góly, ale po závěrečném hvizdu začala mela.

„Odstartovalo to na hřišti a násilí se pak přeneslo rychle i do hlediště," praví se v prohlášení policie. Na trávníku se do sebe pustili hráči, padaly rány i kopance, zavládl chaos. Nejaktivnější byl v tomhle směru záložník Palmeiras Felipe Melo, někdejší hvězda italské Serie A. Melo běsnil jak smyslů zbavený, prý kvůli rasistickým urážkám směřujícím od soupeřů na jeho osobu.

Jednomu napadenému policistovi dokonce výtržníci odcizili zbraň, poškozeno bylo šest policejních vozů, zraněním řádění odneslo osmnáct strážců pořádku. Šéf klubu Palmeiras Eduardo Baptista obvinil domácí, že byl incident vyvolaný záměrně, když bylo úmyslně zabráněno vítězům v odchodu ze hřiště.

Melo pak podpořil vedení brazilského klubu. „Bylo to celé připravené. Chtěli jsme odejít ze hřiště, ale tunel byl zavřený. Z trávníku nás musela dostat naše ochranka, jinak by se stalo určitě něco horšího."

Tým,Palmeiras vede svou skupinu Copa Libertadores s deseti body, Peňarol je poslední, když vybojoval tři body.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice