Hlavní obsah

Anděl spásy Siegl sahal po zázračné remíze, Kuka ho však odřízl od rozhodčích

Zdice

Jarní část projektu Středočeského krajského fotbalového svazu Dneska první liga! začala ve Zdicích utkáním I. B třídy skupiny E. Domácí Olympie přivítala favorizovaný Komárov, který podzimní vzájemný duel vyhrál 10:1. Velkolepá událost pro celé Berounsko přilákala na tisícovku diváků, což je dvacetkrát více než na jiná utkání Olympie. Zdice se s patronem Horstem Sieglem dostaly na dostřel remíze, ale nakonec podlehly Komárovu s patronem Pavlem Kukou 2:3.

Dneska první liga!

 
Článek

Projekt Dneska první liga! dává klubům na krajské úrovni příležitost zažít zápas v kulisách profesionálního fotbalu na nejvyšší úrovni. Půl hodiny před výkopem se rozjela předzápasová show baviče a všeuměla Jakuba Koháka a televizního komentátora Pavla Čapka, kteří dostanou diváky do varu. Patroni Horst Siegl a Pavel Kuka tráví poslední minuty se svými dočasnými týmy v kabině a dávají k dobru své rady a zkušenosti.

Sparťan Siegl dokázal na podzim jako patron Sokolče se svým týmem otočit stav z 0:3 na 4:3 a mnoho nechybělo, aby k velkému zvratu přispěl i ve Zdicích. Opět se mohl stát andělem spásy. Slávista Kuka ho ovšem trumfl. „Když potkáte rozhodčího na parkovišti, tak máte náskok a jistotu, že pak už se Sigi do kabiny rozhodčích nedostane," uvedl s úsměvem a nadsázkou. Jinak čtveřici ženských rozhodčích v čele s Dagmar Žákovou vysekl poklonu.

„Na podzim jsme se zaměřili více na východní část Středočeského kraje a na jaře naopak navštívíme s naší show tři kluby v jeho západní polovině. Po Zdicích se bude hrát v Rožmitálu a na závěr v Hřebči," avizuje Miroslav Liba, předseda Středočeského krajského fotbalového svazu.

Atmosféru fotbalové akce můžete nasát z přiloženého videa.

Reklama