Hlavní obsah

Legendární kouč skončil! Jeho nástupce klub jmenoval zvláštním způsobem

Šen-čen/Praha

Během své kariéry vedl na dvě desítky klubů i tři národní celky. Trenérské štace legendárního fotbalového kouče Svena-Görana Erikssona zavedly i do exotických míst (Thajsko, Spojené arabské emiráty či Čína). A právě v Číně po půlroční anabázi v klubu Šen-čen FC skončil. Jeho nástupce klub oznámil velmi specifickým způsobem - básní.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalový světoběžník Sven-Göran Eriksson.

Článek

Erikssonova nástupce, kterým se stal Číňan Wang Pao-šan, oznámilo vedení na svých stránkách, na evropské poměry, netradičním způsobem. Na jeho opětovný návrat složil klub báseň. „Před jedenácti lety jste nás vedl a nikdy jste nezklamal. Před devíti lety jste převzal odpovědnost a zachránil situaci. Vzpomínky na společné zápasy nikdy nezmizely. Znovu jsme se spojili a společně zahájili novou cestu. Trenére Wangu, vítejte doma."

Erikssonovi zlomila vaz série osmi zápasů v řadě bez výhry. Druholigový celek se tak z příček zaručující postup do nejvyšší soutěže propadl tabulkou na čtvrté místo.

Devětašedesátiletý Švéd tak nenavázal na úspěšné předchozí působení v prvoligovém šanghajském týmu SIPG, se kterým skončil v předloňské sezóně na třetím místě a poprvé v historii klubu ho dovedl do asijské Ligy mistrů.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články