Hlavní obsah

Mladý Mourinho jde do akce. Nikoho se nebojíme, vzkazuje

Konfederační pohár startuje. Fotbalisté Ruska si na úvod zahrají s reprezentací Nového Zélandu a jsou favoritem. Ale Zéland vede kouč Anthony Hudson, kterému se přezdívá „mladý Mourinho", a ten se netají cílem dostat Rusy na lopatky.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Trenér fotbalistů Nového Zélandu Anthony Hudson, přezdívá se mu "mladý Mourinho."

Článek

Nový Zéland se těžkého startu do turnaje nebojí. „Jsme připravení na sto procent, věříme si, máme dobrý tým," prohlašuje sebevědomě Hudson.

„Vyhrát jeden zápas, to není náš cíl. Nepřijeli jsme za zábavou, chceme vyhrávat. A to platí i pro utkání s Ruskem. Budeme chtít vyhrát a pak půjdeme dál," dodává.

Srovnání s extravagantním Portugalcem Mourinhem se jen usměje. „Před mnoha lety to řekl jeden trenér (Harry Redknapp - pozn.), byl to hezký kompliment. Musím říct, že jsem týmy, které José vedl, hodně sledoval. Na tom jsem vyrostl," přiznává.

„Když byly ty týmy na vrcholu, byla to nejúžasnější věc, jakou jsem ve fotbale viděl. Určitě to ovlivnilo moje vnímání fotbalu a dál se od něj učím. I proto nemáme strach ze soupeře jakým je Rusko. Máme ho dobře zmapované, včetně řady detailů."

Reklama

Související témata: