Hlavní obsah

Krutá pomsta za zpackaný státní znak! Český kouč Slováků je po senzaci plný emocí

Lublin

Jako by je gól inkasovaný hned v první minutě ještě víc rozpálil. Mladí Slováci už tak měli na Poláky pifku, že je na evropském šampionátu fotbalistů do 21 let přivítali autobusem se zpackaným státním znakem. A tak prostě skóre otočili a tým pořadatelské země v Lublinu porazili (2:1), což je hned na úvod malého EURO pořádná senzace. Podepsaný je pod ní i český trenér Pavel Hapal.

Foto: Sport.cz

Tak teď už víte, jaký máme znak...!? Pavol Šafranko vystřelil Slovákům výhru nad domácími Poláky.

Článek
Fotogalerie

Český internacionál svedl s mladými Slováky malý zázrak. Navíc na úkor favorizovaných domácích Poláků.

"Jsem plný emocí a šťastný, i za hráče," jásal Pavel Hapal. "Nervozitu bylo před zápasem cítit, ale v prvním poločase jsme dominovali. Myslím, že celkově jsme byli lepší než Poláci, i když je pravda, že Ado Chovan nás dvakrát podržel. Závěr jsme zkušeně zvládli a zaslouženě zvítězili. Je těžké, když na začátku inkasujete. Mužstvo však již v minulosti ukázalo, že je morálně silné," pochvaluje si český kouč.

Hapal měl šťastnou ruku. V 73. minutě za nerozhodného stavu poslal na hřiště Pavola Šafranka. A útočník Dunajské Stredy o pět minut později jako správný žolík rozhodl.

"Pocity jsou úžasné. Rozhodující gól nepadl jen mou zásluhou, celé mužstvo na něj pracovalo 90 minut. Děkuji fanouškům ze Slovenska, že přijeli, bylo je slyšet. Atmosféra byla fantastická. Jsem šťastný, že jsme do šampionátu vstoupili vítězstvím," líčil  Šafranko.

Vytasil skvělého brankáře

Ještě jedno eso Hapal vytasil. Skvělého brankáře Adriána Chovana. "Inkasovat v úvodu je nejhorší věc, co se brankáři může stát. Polákům však gól uškodil. Turnaj se pro nás vyvíjí dobře. Chvíli se můžeme potěšit z úvodního úspěchu, od soboty se však musíme připravovat na Angličany. A zůstat normální, nesmíme mít nosy nahoře, aby nám tam nenapršelo," poukazuje gólman.

O brankářském postu se na Slovensku hodně spekulovalo. "Ado přijel na sraz výborně připraven. Tvrdím však, že máme tří vyrovnané brankáře. Rozhodli jsme se pro gólmana, který nás držel v kvalifikaci. Jsem rád, že mu zápas vyšel. Pokud takto bude chytat nadále, v brance zůstane," avizuje Hapal.

Slovákům také nahrává, že druhé utkání ve skupině skončilo remízou. "Výsledek zápasu Švédsko - Anglie je pro nás dobrý, ale máme před sebou další duely. Výborně jsme vstoupili do turnaje, ale musíme na výhru navázat," přeje si Hapal.

Reklama

Související témata: