Hlavní obsah

Anglie - Česko 4:5Bouřka v kabině nastartovala Čechy, ti pak otočili duel s Anglií

A pak že to nepůjde. Čeští futsalisté na turnaji v Číně.porazili po zlepšeném výkunu ve druhé půli výběr Anglie 5:4. Zazářil sparťani Michal Kovács, který zaznamenal hattrick. „Pomohla nám až bouřka v kabině. Začali jsme víc střílet a ve druhé půli dali pět gólů," poznamenal trenér Tomáš Neumann.

Článek

České reprezentaci nevyšel začátek zápasu. „Utkání bylo děsivé, hlavně první poločas, ve kterém jsme vůbec nestříleli a mysleli si, že nám vítězství spadne do klína samo," neskrýval nespokojenost trenér českého týmu. „Soupeř fantasticky bránil, byl houževnatý, důrazný a v podstatě styl, díky kterému porazila Anglie v předchozím utkání Čínu 5:0, slavil úspěch i tentokrát. Soupeř rychle vedl 3:0," kroutil hlavou zkušený kouč. Nakonec ale jeho tým skóre otočil.

Češi se na výhru nadšeli, i když soupeř nepatří do evropské špičky. „Světový futsal jde hodně nahoru. Jak v Německu, tak v Anglii budou chtít během pár let hrát na špici i ve futsalu. Je vidět, že fotbalový svaz v Anglii dává do futsalu peníze," myslí si Neumann.

Anglie prý na turnaj přivezla velmi šikovné hráče. Houževnaté, důrazné. „A když přidají i futsalovou techniku, tak během pár let budou na špici a v budoucnu to bude pro každého hodně nepříjemný soupeř," tuší český reprezentační kouč. Jeho svěřence čeká ještě utkání s Čínou.

Anglie - Česká republika 4:5 (3:1)
Branky: 7. Goldstein, 13. Gay, 20. Medina, 29. Medina – 17. Slováček, 23. Kovács, 25. Záruba, 27. Kovács, 29. Kovács.
ČR: Vavrek, Gerčák - Belej, Seidler, Kovács, Vnuk - Drozd, Slováček, Koudelka, Záruba, Štrajt, Hrdina.

Reklama

Související témata: