Hlavní obsah

Trapas na Poháru FIFA! Rozhodčí vyloučil nesprávného hráče, trefil se až na druhý pokus

Soči

Fotbalisté Německa postoupili na Poháru FIFA v Rusku podle očekávání do semifinále. Úřadující mistři světa a soupeři českého týmu v kvalifikaci na MS 2018 využili v nedělním duelu přesilovku a africké šampióny z Kamerunu porazili 3:1. O největší vzrušení se postaral sudí Wilmar Roldán, který potřeboval hned dvakrát radu videorozhodčího, aby z trávníku poslal pod sprchy správného hráče.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Německo - Kamerun na Poháru FIFAVideo: sntv

 
Článek

K inkriminovanému momentu došlo po hodině hry za stavu 1:0 pro evropský celek. Ernest Mabouka a Emre Can šli šlapákem do souboje, kamerunský obránce však zasáhl soupeře do kolena. Kolumbijský arbitr nejprve udělil žlutou kartu, na základě avíza videorozhodčího však původní verdikt změnil a sáhl do kapsy pro červenou kartu. Jenže tu ukázal Sebastienu Sianimu!

„Červená karta, žlutá, pak vyloučený jeden hráč, vzápětí jiný. Snad jen rozhodčí to celé může vysvětlit. My jsme byli totálně zmatení, nikdo jeho počínání nerozuměl," přiznal později na tiskové konferenci trenér Nezkrotných Lvů Hugo Broos.

Kamerunci, jejichž dres obléká i zadák pražské Slavie Michael Ngadeu, protestovali, lomili rukama, Siani odmítal hřiště opustit. Sudí Roldán proto svolil, a šel situaci ještě jednou konzultovat s kolegou u videa. A pak už se z trávníku pakoval Mabouka, hráč Žiliny.

„Musíme mít trpělivost. U každé novinky chvíli trvá, než si sedne," mírnil po utkání vášně kouč vítězů Joachim Löw, pro něhož to byla jubilejní stá výhra ve 150. zápase na lavičce národního týmu.

Manažer německého mužstva Oliver Bierhoff je vášnivým zastáncem technologie, kterou FIFA na turnaji zkouší: „Při zásadních rozhodnutích, jako jsou góly, penalty či vyloučení hráče, je rozhodně uklidňující mít možnost posouzení situace na videu k dispozici."

Reklama

Související témata: