Hlavní obsah

Už nás nekontaktujte, prosí matka umírajícího klučiny. Naše srdce jsou zlomená, dodává

Drží mu palce celá Anglie. Šestiletý fotbalový fanoušek Bradley Lowery, který trpí zvláštní formou rakoviny zvané neuroblastom, svůj boj bohužel pomalu prohrává. Médiím to oznámila maminka nemocného chlapce, který se v minulých měsících stal několikrát maskotem týmů z Premier League i reprezentace Anglie a po boku mu stál například fotbalista Jermain Defoe. „Má vysokou horečku, špatně se mu dýchá," uvedla rodina na sociální síti, že to s malým hrdinou nevypadá dobře. Přestávají fungovat další orgány nutné pro život.

Foto: Sport.cz

Šestiletý fotbalový fanoušek Bradley Lowery, který trpí zvláštní formou rakoviny zvané neuroblastom, bojuje o život.

Článek

„Lékaři nám oznámili, že to může všechno trvat dny. Záleží na tom, jak silné bude tělo," přiznala maminka nemocného chlapce. Ta na sociální síti i vzhledem k tomu, že příběhem žije celá Anglie, pravidelně přidávala zprávy o zdraví svého syna. Naposedy však zveřejnila černobílou fotku svých dvou synů a text. "Moji dva chlapci, můj svět, moje všechno."

Už před pár měsíci uvedla, že léčba nezabírá a rakovina postupuje. "Věděli jsme, že to jednou přijde. Naše srdce jsou zlomená," uvedla nyní matka vážně nemocného chlapce.

Požádala všechny o to, aby ji přestali lidé kontaktovat v souvislostí s tím, aby zjistili, zda její syn zemřel. Stejně tak už nemá nikdo nabízet alternativní léčbu. „Jako rodič jsem udělala všechno, aby se Bradley vyléčil, ale bohužel nic nefungovalo," napsala upřímně. „Opravdu mě bolí a nelíbí se mi, když čtu zprávy, že moje dítě zemře během příštího týdne, nebo se někdo ptá, jestli už zemřel. Příště uvažujte, než něco takového pošlete, jak se asi můžu cítit, když tohle čtu," dodala zoufalá matka.

Malý Bradley byl v minulé sezóně několikrát maskotem Sunderlandu, jako doprovod na hřišti byl i na utkáních jiných týmů Premier League. Hodně přítelský vztah si přitom vybudoval se známým hráčem Jermainem Defoem. Jméno malého hrdiny vyvolávali fanoušci různých klubů, na jeho podporu vyráběli transparenty.

Klučina byl i maskotem na zápasu anglické reprezentace ve Wembley. Spolužáci ze školy mu navíc nazpívali píseň Smile. Vypadá to však, že tenhle příběh šťastný konec mít bohužel nebude.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň