Hlavní obsah

Napadený rozhodčí šokoval. Na hráče vytáhl zbraň a pouta

Rio de Janeiro/Praha

To tu ještě nebylo! S pistolí a pouty řešil rozhodčí problém při utkání dvou amatérských týmů v Brazílii, kdy čelil ataku jednoho z hráčů. Pochopitelně je sudí neměl u sebe, ale jako policista měl zmíněné věci na lavičce a tam si pro ně v krizové chvíli došel...

Foto: Sport.cz

Fotbal v Brazílii je divočina. Někdy fanoušky v dobrém pobaví krásná rozhodčí, jindy fandy i hráče šokuje sudí, když neváhá na hráče vytáhnout zbraň a pouta

Článek

Podle médií zaútočil na sudího jeden z fotbalistů, když nebyl spokojený s jeho verdiktem a udeřil jej do tváře. Camilo Eustáquio de Souza na to reagoval po svém a došel si pro zbraň, tu pak naštěstí nepoužil. Už takhle ale vzbudil pozornost, všichni byli jeho počínáním šokovaní.

„Moje počínání nebylo přehnané. Byla to jen reakce na chování hráče," hájí se rozhodčí. „Chtěl jsem dostat situaci pod kontrolu a rozhodl se jednat jako policejní důstojník. Chtěl jsem zatknout občana, který mě napadl," hájil se. Šokovaní fanoušci na sudího křičeli, aby se styděl.

Manažer týmu, jehož hráč čelil policistovi s píšťalkou a zbraní, fotbalistovi za jeho chování vyčinil. Rovněž si ale myslí, že to arbitr přehnal. „V šatně jsem tomu hráči pochopitelně řekl svoje, ale to, co udělal rozhodčí byla špatné a přehnané. Mohlo to skončit fakt špatně," konstatoval Ideraldo Ribeiro de Assis.

Rozhodčí možná bude za incident potrestán, příslušná komise prý ale musí přezkoumat všechny skutečnosti, vyžádala si i podrobnější zprávu o celém incidentu.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín