Hlavní obsah

Symbol Švédska je téměř hotový! Ibra se pochlubil sochou

Stockholm/Praha

Ibra už se dočká! Jeho socha v nadživotní velikosti už je téměř hotová, takže chvíle, kdy bude slavnostně odhalena před stockholmským stadiónem Friends Arena se blíží. Však se tím Zlatan Ihrahimovic na Instagramu pochlubil, přidal dokonce video, jak sochaři ztvárnili jeho hlavu, a nezapomněl připsat: „Symbol Švédska je téměř hotový.“

Na Old Trafforfd Ibrahimovic skončil, ve Stockholmu se ale dočká své sochy.

Článek
Fotogalerie

Když loni ukončil Ibramimovic reprezentační kariéru, rozhodla Švédská fotbalová asociace, že ho nechá ztvárnit jako sochu v nadživotní velikosti.

„Mnozí se hned ptali, proč právě mě. Ale nezasloužím si ji snad po patnácti letech tvrdé práce v reprezentaci a dvaceti v klubových službách?" odpovídal promptně Ibra, který za švédský národní tým sehrál 114 utkání a nastřílel rekordních 62 gólů.

Teď je symbol fotbalového Švédska téměř dokončený, takže navýsost spokojený Ibra ukázal, jak bude vypadat jeho hlava na soše vysoké 270 centimetrů. Pochopitelně že má vlasy svázané do charakteristického culíku, ale hlavně - je si daleko víc podobný, než třeba Cristiano Ronaldo na bronzové skulptuře, kterou mu odhalili koncem loňského roku na jeho rodné Madeiře.

 

The symbol of Sweden is almost done #mystatue #proud #lifework

Příspěvek sdílený IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic),Čen 28, 2017 v 11:27 PDT

„Sochy se většinou odhalují až po smrti, ale já jsem stále naživu. Teď vím, že tu budu navěky," nechal se Zlatan slyšet, když si prohlédl umělcovo dílo.

Na fotbalových hřištích sice navěky účinkovat nebude, ale pokračovat v kariéře chce. Po těžkém zranění, které utrpěl v Evropské lize v duelu s Anderlechtem, s ním sice Manchester United neprodloužil smlouvu, ale Ibra nemá údajně o nabídky nouzi.

Vehementně o něho stálo Atlético Madrid a trenér Simeone už básnil o úderné síle svého útoku, jenže klub má nyní zaražené veškeré přestupy. Ozvali se i Paris Saint Germain, kde Ibrahimovic působil čtyři roky před odchodem na Old Trafford. Spekulace o jeho návratu k Seině umocnila fotografie, na které je zachycený při schůzce s bývalými spoluhráči Verrattim a Maxwellem.

Problém by však mohl být v tom, že když Ibra odcházel z Paříže za La Manche, projevil zvláštní přání. „Postavte místo Eiffelovky mou sochu a já zůstanu," žertoval tehdy.

Reklama