Hlavní obsah

Mladíci si Angličany přáli a teď si na ně v semifinále troufají. Můžeme být první, kdo je porazí, hlásí Chaluš

Tbilisi

Natěšení jsou obrovsky... Vždyť většina českých mladíků snila o tom, že by se na evropském šampionátu devatenáctek v Gruzii mohla právě s anglickými vrstevníky potkat. „Jde o nejlepší tým v naší věkové kategorii, o čemž svědčí jeho bilance. Teď se s ním utkáme a můžeme být první, kdo ho po dlouhé době porazí,“ hlásil obránce Martin Chaluš hned ve chvíli, kdy bylo jasné, že ve středu v 18 hodin středoevropského času vyrukuje v sestavě české reprezentace k semifinálovému duelu proti mladým Angličanům.

Foto: Sport.cz

Česká devatenáctka porazila v Tbilisi domácí Gruzii a v semifinále narazí na Anglii.

Článek

Svůj cíl Suchopárkovi svěřenci v Tbilisi splnili, neboť ze skupiny postoupili, teď však chtějí víc. Dostat se přes výběr Albionu do finále.

„Utkat se s Anglií, to představuje velkou výzvu pro nás všechny. Vždyť je to soupeř, kterého si většina přála, protože o Premier League sní každý z nás," přiznává útočník Daniel Turyna, který dvěma góly rozhodl úvodní střetnutí ve skupině proti Švédsku. Teď si troufá i na Angličany.

„Sledovali jsme jejich poslední zápas proti Němcům a myslím, že se s nimi můžeme rovnat a když dáme do utkání všechno, jako tomu bylo v předchozích duelech tady na šampionátu, můžeme i uspět. Angličané nehrají tak týmově, snaží se prosadit individuálně a v tom by měla být naše šance," myslí si Turyna.

„Právě týmovým pojetím bychom se prosadit mohli," přitakává záložník Daniel Mareček, jenž si jako jeden z mála přál za soupeře Německo. „Anglie je hodně kvalitním protivníkem, což právě v utkání s Němci potvrdila. Hned v úvodu zápasu se jí zranily dvě opory, ale na jejím výkonu to nebylo znát."

Čeští mladíci budou ve středečním večeru čelit špičkovým hráčům, s jakými se během turnaje možná ještě nesetkali. „Já se na souboj s Breretonem těším, protože to bude konečně velký útočník. Zatím jsem tady proti sobě měl většinou menší rychlé hráče," předpokládá Chaluš, že ho s anglickým kanonýrem čekají fyzicky náročné souboje.

Pozitivem pro oba týmy by mělo být počasí, které je v Tbilisi oproti úvodu turnaje přívětivější. Vedra vystřídaly proměnlivé teploty a silný vítr, což by mělo podle předpovědi vydržet až do středečního semifinále, které začne ve 20 h místního času, tedy v 18 hodin českého času.

Reklama

Související témata: