Hlavní obsah

Anglie je favoritem. Ale zranitelným, věří čeští mladíci před semifinále evropského šampionátu

(ol), Tblisi

Základní skupinou evropského šampionátu devatenáctek v Tbilisi prošli mladí angličtí fotbalisté bez ztráty bodu, přičemž inkasovali pouze jeden gól. Překonat obranu Albionu bude muset i česká reprezentace do 19 let, pokud chce pomýšlet na finálovou účast. Cesty, jak toho ve středečním podvečeru v semifinálovém duelu dosáhnout, tým Jana Suchopárka zná.

Foto: Sport.cz

V semifinále evropského šampionátu čeká na české mladíky Anglie.

Článek

Anglie na turnaji předvádí vyspělé herní i individuální výkony. Soupeře přehrává hlavně ofenzivní silou. „Dopředu jsou hodně silní, mají dobré individuality, ale určité nedostatky v jejich hře jsme si ukázali, takže šanci máme," říká záložník Ondřej Lingr.

„Musíme hrát dopředu rozhodně lépe než s Gruzií ve druhé půli, což určitě budeme. Myslím také, že soupeře můžeme určitými taktickými věcmi překvapit," odhaduje možnosti svého výběru Jan Suchopárek.

„Myslím, že i pro gólmany to bude těžký zápas, budou se na to muset připravit. Ale když se náš gólman dobře vyspí, tak můžeme uspět," říká prozatímní dvojka českého týmu Jan Plachý.

Česká reprezentace každopádně věří ve své schopnosti i načerpané sebevědomí. „Trenér nás vždy výborně připravil, takže tomu bude určitě i tentokrát. Hodně nám pomohli i trenéři, kteří tu byli a posbírali informace o soupeřích," chválí analýzy o konkurentech kapitán Ondřej Šašinka.

Výhodou může být i fakt, že se bude hrát na stadiónu, kde Češi vyhráli oba své zápasy ve skupině. „Snad to vyjde i tentokrát," doufá Šašinka. „Já jsem pověrčivý, takže věřím, že to tak bude," přidává se Suchopárek.

Středeční utkání začíná ve 20 hodin místního, tedy 18 hodin českého času a kromě stanice Eurosport ho diváci budou moci sledovat i na programu ČT Sport.

Reklama

Související témata: