Hlavní obsah

Francouzská Guyana přišla kvůli bývalému hráči Chelsea o remízu i peníze

Miami

Na neoprávněný start záložníka Florenta Maloudy na fotbalovém šampionátu Severní a Střední Ameriky doplatila reprezentace Francouzské Guyany kontumační porážkou s Hondurasem a navíc zaplatí pokutu. Úterní zápas v Houstonu původně skončil bezbrankovou remízou, jenže po výroku disciplinární komise konfederace CONCACAF se výsledek změnil v honduraskou výhru 3:0.

Foto: David J. Phillip, ČTK/AP

Florent Malouda (vlevo) v souboji s obráncem Everem Alvaradem z Hondurasu.

Článek

Sedmatřicetiletý Malouda v minulosti odehrál 80 zápasů za francouzskou reprezentaci a získal s ní i stříbro na MS 2006 v Německu. Za jiný národní tým už proto hrál nesmí. Francouzská Guyana se hájila tím, že není členem FIFA, ale Zlatý pohár musí ladit s regulemi mezinárodní federace, protože jeho vítěz se kvalifikuje na Pohár FIFA.

"Disciplinární komise potvrdila, že (Malouda) nastoupil na Gold Cupu neoprávněně," uvedla pořádající konfederace v prohlášení. Výše pokuty nebyla specifikována.

Zkušený záložník, jenž prožil úspěšnou kariéru v Evropě a patřil k oporám Lyonu nebo Chelsea, se ve Francouzské Guyaně narodil a v červnu v dresu francouzského zámořského departementu debutoval v přípravném utkání. V rámci trestu za start na turnaji v USA byl suspendován na dva oficiální zápasy.

Francouzská Guyana je nyní po dvou zápasech ve skupině A bez bodu a šanci na postup do play off z třetího místa má minimální.

Reklama

Související témata:
Francouzská Guyana