Hlavní obsah

USA - Nikaragua 3:0Fotbalisté USA nedali dvě penalty, i tak vyhráli skupinu

Cleveland

Dvě penalty neproměnili fotbalisté USA na domácím šampionátu Severní a Střední Ameriky. I tak vyhráli poslední zápas skupiny B nad Nikaraguou 3:0 a pojistili si postup do čtvrtfinále z prvního místa. O jeden vstřelený gól za sebou nechali Panamu, jež zdolala rovněž 3:0 Martinik.

Článek

Američanům v sobotu zajistil vedení Joe Corona, ve druhém poločase však při penaltě neuspěl Dom Dwyer. Vedení favorita navýšil až Kelyn Rowe v 56. minutě. O chvíli později Corona z pokutového kopu také selhal a klíčový třetí gól přidal až dvě minuty před koncem obránce Matt Miazga.

Svěřenci kouče Bruce Areny, který na Zlatý pohár nominoval především mladé hráče z domácí ligy MLS, čekají na postupujícího z třetích míst. Vyhnuli se tak ve čtvrtfinále jednomu z favoritů turnaje Kostarice. "Zbytečně jsme šance zahodili a zápas si sami ztížili. Ale nakonec je to pro nás dobrý výsledek," oddechl si Arena.

Účast ve čtvrtfinále už mají jistý také Kanada, Honduras i dvojice Jamajka a obhájce titulu Mexiko, která dnes teprve dohraje skupinu C.

Zlatý pohár, fotbalové mistrovství Severní a Střední Ameriky v USA
Skupina B:
USA - Nikaragua 3:0 (1:0)
Branky: 36. Corona, 56. Rowe, 88. Miazga. ČK: 85. Copete (Nikar.).
Panama - Martinik 3:0 (1:0)
Branky: 44. Murillo, 60. Arroyo, 67. Torres.

Reklama

Související témata: