Hlavní obsah

USA - Salvador 2:0Risk se vyplatil. Kouč vyměnil celou jedenáctku a teď slaví postup do semifinále Zlatého poháru

Fotbalisté USA postoupili podeváté za sebou do semifinále Zlatého poháru. Domácí tým ve středečním čtvrtfinálovém zápasu mistrovství Severní a Střední Ameriky zvítězil nad Salvadorem 2:0 a v sobotu se utká s Kostarikou. Ta vyřadila Panamu vlastním gólem Aníbala Godoye.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fotbalisté USA postoupili podeváté za sebou do semifinále Zlatého poháru.Video: sntv

 
Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fotbalisté Kostariky postoupili do semifinále Zlatého poháru, pomohl jim vlastní gól

Američanům vyšel závěr prvního poločasu, kdy nejprve skóroval hlavou Omar Gonzalez a krátce po něm se v nastaveném čase střelecky prosadil další zadák Eric Lichaj. Trenér Bruce Arena postavil ve srovnání s předchozím zápasem do základní sestavy USA všech 11 jiných hráčů.

Po přestávce ale domácí reprezentanti několikrát chybovali v obraně a málem o náskok přišli. Nehrálo se zrovna v rukavičkách, při strkanici před americkým rohovým kopem kousl salvadorský stoper Henry Romero útočníka Jozyho Altidorea do ramena a ještě ho štípl do bradavky. Rozhodčí ho nepotrestal, to však ještě může dodatečně učinit vedení konfederace CONCACAF.

Zápas Kostariky s Panamou rozhodl přímý kop v 77. minutě, po němž Godoy poslal míč hlavou do vlastní sítě. Vítěznému kostarickému mužstvu to vyneslo první postup do semifinále od roku 2009.

Ve zbývajících čtvrtfinálových duelech se V Glendale utkají mexičtí obhájci titulu s Hondurasem a Kanada s finalisty minulého šampionátu z Jamajky.

Zlatý pohár, mistrovství Severní a Střední Ameriky - čtvrtfinále
Kostarika - Panama 1:0 (0:0)
Branka: 77. vlastní Godoy.
USA - Salvador 2:0 (2:0)
Branky: 41. O. Gonzalez, 45.+1 Lichaj.

Reklama

Související témata: