Hlavní obsah

Zasr... Čína. Aneb jak příspěvky mladého rebela způsobily Chelsea nevídané problémy

O pořádný rozruch se postaral mladý obránce Chelsea Kenedy. Jednadvacetiletý Brazilec si na sociálních sítích postěžoval na Čínu, kde se londýnský celek připravuje na sezónu v rámci asijského turné. Jeho příspěvky vyvolaly v zemi velké pozdvižení, nepomohla ani písemná omluva Blues. Hráč musel předčasně odcestovat domů.

Foto: Jason Lee, Reuters

Fanoušci Chelsea během zápasu Blues s Arsenalem na asijském turné.

Článek

Kenedy na svůj instagramový účet pověsil dvě fotky. Na jedné byl nápis „Zasr... Čína" a na druhé byl vyfocen spící strážný s popiskem „Vstávej ty čínský idiote".

Ačkoliv byly příspěvky rychle staženy, čínská média si jich všimla a okamžitě je odsoudila. „Jeho (Kenedyovy) nesmyslné komentáře nejsou jen nezdvořilé, ale také nevzdělané. Vytvořil incident, ve kterém nás (Čínu) ponižuje, a to prostě nemůžeme tolerovat," napsal například deník The People´s Daily, jenž zároveň na svých oficiálních stránkách stáhl všechny odkazy na přípravu anglického velkoklubu.

V očích Číňanů se Chelsea dopustila vážného přestupku. Poté, co byli pozváni do země jako hosté, zneuctili ochotu hostitelů.

„Jsme překvapeni a zároveň zklamáni, že jeden z našich mladých hráčů zveřejnil na svém účtu takové fotky, které způsobily tak obrovskou urážku. Za jeho činy se omlouváme a zároveň potvrzujeme, že s jeho chováním nesouhlasíme. Všichni ve fotbalovém klubu chovají úctu a obdiv k Číně a našim čínským fanouškům," stojí v omluvném prohlášení londýnského klubu, ve kterém si klub sype popel na hlavu.

„Tuto omluvu nabízíme s nejvyšší mírou upřímnosti. Pečlivě jsme naslouchali kritice a využijeme ponaučení, abychom v budoucnu naše chování zlepšili," napsal dále tým.

Chelsea mladého hříšníka okamžitě poslala zpátky domů. Nepomohla mu ani omluvná slova, jež umístil na svůj účet na Instagramu. Čili tam, kde celé extempore odstartovalo.

Reklama

Související témata: