Hlavní obsah

Dánsko - Německo 2:1Německé fotbalistky ve čtvrtfinále ME senzačně vypadly s Dánskem

Útok německých fotbalistek na sedmý titul mistryň Evropy za sebou skončil překvapivě už ve čtvrtfinále. Favorizované svěřenkyně trenérky Steffi Jonesové podlehly v odloženém utkání Dánsku 1:2. Mezi nejlepší čtveřicí budou Němky chybět poprvé po 30 letech.

Článek

Zápas se měl hrát už v sobotu večer, ale kvůli silnému dešti byl odložen. Senzačnímu výsledku zpočátku nic nenasvědčovalo, když ve 3. minutě poslala obhájkyně titulu do vedení Isabel Kerschowská střelou z dálky, kterou se dánské brankářce nepovedlo vyrazit. Brzy po přestávce však vyrovnala Nadia Nadimová a v 83. minutě rozhodla další hlavičkou Theresa Nielsenová. Dánky čeká v semifinále buď Španělsko, nebo nováček na evropském šampionátu Rakousko.

Jonesová, která na lavičce vystřídala po olympijském triumfu v Riu úspěšnou Silvii Neidovou, by navzdory neúspěchu ve funkci ráda pokračovala. "Je to velké zklamání. Musíme se ptát, co se po základní skupině stalo. Záleží na fotbalovém svazu. Sedneme si a uvidíme, co dál. Já motivaci mám," uvedla bývalá dlouholetá reprezentantka.

Mistrovství Evropy fotbalistek v Nizozemsku - čtvrtfinále:
Dánsko - Německo 2:1 (0:1),
Rakousko - Španělsko 0:0 po prodl., na pen. 5:3,
Anglie - Francie 1:0
Semifinálové dvojice: Dánsko - Rakousko, Nizozemsko - Anglie.

Reklama