Hlavní obsah

Villara v roli místopředsedy UEFA střídá Ital Uva

Ženeva

Novým místopředsedou Evropské fotbalové unie byl na dnešním mimořádném kongresu UEFA jmenován Michele Uva. Dvaapadesátiletý Ital ve funkci nahradil Španěla Ángela Maríu Villara, který rezignoval kvůli podezření z korupce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační snímek.

Článek

Uva je ředitelem italské federace, rovněž působí v Italském olympijském výboru. Do výkonného výboru UEFA byl zvolen letos v dubnu. Po odchodu Villara byl nyní povýšen na jednoho z pěti zástupců prezidenta Aleksandera Čeferina. Villarovy povinnosti v Radě FIFA převezme do únorového kongresu UEFA další viceprezident Fernando Gomes z Portugalska.

Sedmašedesátiletý Villar byl v červenci zatčen spolu se synem Gorkou, sekretářem regionální federace na Tenerife Ramonem Ángelem Hernándezem a viceprezidentem svazu pro ekonomiku Juanem Padrónem. Policie je podezírá ze zpronevěry, korupce a podvodu, Villar všechna obvinění popírá.

Bývalý reprezentační záložník vedl španělský fotbal bezmála třicet let, viceprezidentem UEFA byl od roku 1992. Po loňském odstoupení Michela Platiniho vedl UEFA jako dočasný předseda.

Reklama

Související témata: