Hlavní obsah

Ronaldo vydělal dvě miliardy za rok! Trumfla ho ale známá celebrita

Londýn/Praha

Dvě miliardy korun. Takhle zajímavou sumičku, z které se obyčejným smrtelníkům točí hlava, si vydělal podle časopisu Forbes fotbalista Cristiano Ronaldo. Hvězda Bílého baletu se tak stala nejvíce vydělávajícím sportovcem v Evropě v uplynulém roce. Našla se ale i osobnost, která vydělala víc. Forbes uvádí, že autorka filmového hitu - Harryho Pottera - J.K. Rowlingová, si připsala na konto o celý milión liber (necelých 29 miliónů korun) více.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Cristiano Ronaldo oslavuje svoji trefu v utkání proti Tottenhamu.

Článek

Že si známý Portugalec nechá za svá kouzla s míčem a ranec gólů pořádně zaplatit, o tom nejspíš nikdo nepochyboval. Ale, že by vydělával zrovna takový balík, to leckoho překvapí. Cristiano Ronaldo je známý maximalista, pokud by se ale podíval na konkurenci i z jiných odvětví než je sport, dostal by ohledně výdělku za uplynulých dvanáct měsíců na zadek. Více si na konto připsala britská spisovatelka J.K. Rowlingová, která vydělala o milión liber víc.

Podle britských médií se do dvacítky nejvýdělečnějších evropských sportovců dostal pouze jediný fotbalista z Premier League - Zlatan Ibrahimovič, který o fous překročil třetinu Ronaldova příjmu (24 miliónů liber). List připomíná, že jde o výdělky před zdaněním.

Další sportovci z Ostrovů se do elitní dvacítky ovšem dostali. Tak třeba hvězdný Lewis Hamilton, šampión F1, si připsal za uplynulý rok 32 miliónů liber a patří mu jedenácté místo, golfista Rory McIlroy bral o pět miliónů víc. V žebříčku pracháčů lze pochopitelně najít i další zajímavá jména. Pátý je například švýcarský tenista Roger Federer s příjmem 48 miliónů liber za posledních 12 měsíců.

Reklama